Οι προκλήσεις για τον Ολυμπιακό ξεκινούν από το Πλζεν. Στην Τσεχία σε λίγες ώρες (8μμ NOVASPORTS1) ο Ολυμπιακός μπαίνει στη «μάχη» για τα… αστέρια. Απόψε ξεκινά η πορεία για την επιστροφή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η πορεία δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Κάθε άλλο. Η Βικτόρια Πλζεν είναι ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ. Το εμπόδιο είναι μεγάλο, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του όμως ξέρουν πως ο στόχος της επιστροφής στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι εξίσου μεγάλος και εφικτός.

Γιατί η φανέλα του Ολυμπιακού είναι βαριά. Γιατί άπαντες στον Ολυμπιακό, από τον Μαρινάκη έως τον τελευταίο στην ομάδα δείχνουν εμπράκτως την στήριξη τους στα όνειρα για έναν Ολυμπιακό πανίσχυρο παντού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πάει στην πρώτη «μάχη» τον Ολυμπιακό με ότι ακριβώς «εφόδια» ήθελε να έχει στη διάθεση του. Αν δεν υπήρχε και το Κόπα Άφρικα ή έστω η καθυστέρηση του Μεριά θα ήταν τα πάντα ιδανικά.

Ο Ολυμπιακός όμως διαθέτει ένα «γεμάτο» και ισχυρό ρόστερ με τον Πορτογάλο να έχει την δυνατότητα να παρατάξει την πιο δυνατή ομάδα απόψε στην Τσεχία.

Αν δεν υπήρχε και το μεγάλο σοκ με τον Κώστα Φορτούνη όλα θα ήταν ιδανικά στην πορεία για τα επίσημα ματς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει κατασταλαγμένος εδώ και καιρό για τα βασικά του πλάνα εν όψει του πρώτου επίσημου ματς της χρονιάς. Στην Τσεχία θα παιχτεί η… μισή πρόκριση, με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει πως απέναντι του έχει μια δυνατή ομάδα και άκρως επικίνδυνη επιθετικά.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού την γνωρίζει πλέον πολύ καλά. Την έχει αναλύσει στους παίκτες του. Και έχει ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα για την εξουδετέρωση της. Πολύ προσοχή στους κενούς χώρους, μην αφήνουν χώρο στους επιθετικούς και συνοχή στις γραμμές είναι βασικές εντολές του Μαρτίνς.

Συνάμα η Πλζεν έχει σοβαρές αδυναμίες ανασταλτικά. Που θα επιδιώξει να «χτυπήσει» απόψε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι περιμένουν πως οι Τσέχοι θα παρασυρθούν από τον επιθετικό ρυθμό που δίνουν σε κάθε παιχνίδι τους. Και θα αφήσουν κενά στα μετόπισθεν. Κενά που με την ταχύτητα που διακρίνει τον Ολυμπιακό μπορούν να αποβούν μοιραία για αυτούς…

Ο Μαρτίνς ποντάρει πολλά στην ομοιογένεια και την συνοχή του Ολυμπιακού. Η βασική 11αδα άλλωστε αναμένεται να αποτελείται από 9 περσινούς. Ποια θα είναι αυτή; Αυτή που ξεκίνησε με την Νότιγχαμ με ένα ερωτηματικό. Κρατάει κάποια έκπληξη για τους Τσέχους ο Μαρτίνς; Λογικά όχι στο βασικό σχήμα. Ίσως στην πορεία.

Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Αβραάμ, Τσιμίκας (ή Κούτρης), Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Μασούρας, Βαλμπουενά και Γκερέρο θα είναι λογικά οι βασικοί. Με δύο μεταγραφές στο βασικό σχήμα. Σε κομβικούς ρόλους. Ο Σεμέδο καλείται να έχει ξανά το καλό «δέσιμο» με τον Αβραάμ, ο Βαλμπουενά να είναι ο «μαέστρος» στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Να κατευθύνει γρήγορα το επιθετικό transition που είναι ένα από τα μεγάλα «στοιχήματα» του Ολυμπιακού στην Τσεχία.

Και να φτιάξει τις στημένες φάσεις. Από τις οποίες ο Μαρτίνς περιμένει πολλά. Στοχεύει σε αυτές με το «θηρίο», Σεμέδο, να κυριαρχεί στην αντίπαλη περιοχή και το πόδι του Γάλλου που γνωρίζει καλά που να σημαδέψει.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός δείχνει έτοιμος για το πρώτο επίσημο ματς. Θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή βεβαίως σε όλους τους τομείς απέναντι σε μια ομάδα που έχει βρει ρυθμό. Στον ψυχολογικό τομέα άπαντες είναι στο ζενίθ. Αδημονούν! Για το πρώτο ματς, για το πρώτο βήμα για την επιστροφή στα… αστέρια!