Στην εκπομπή «One Line» μίλησε ο σεισμολόγος και καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας, όπου αναφέρθηκε στον σεισμό 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Αττική το μεσημέρι της Παρασκευής (19/7) και στους μετασεισμούς που ακαολούθησαν.

Ο κ. Λέκκας επιβεβαίωσε πως σύμφωνα με τις απόψεις των επιστημόνων, «είμαστε στη μετασεισμική ακολουθία», επομένως μιλάμε για τον κύριο σεισμό. Δεν απέκλεισε, ωστόσο την πιθανότητα ενός νέου σεισμού της τάξης των 4,2 Ρίχτερ, σαν αυτόν που ακολούθησε τον πρώτο σεισμό. Χαρακτήρισε ως θετική αυτήν την πιθανότητα, καθότι έτσι «επισφραγίζεται η αντίληψη ότι είμαστε όντως στη μετασεισμική ακολουθία».

Με τον πρόσφατο σεισμό «έσπασε ολόκληρο το ρήγμα της Πάρνηθας», εξήγησε ο κ. Λέκκας. Προειδοποίησε ότι η Πάρνηθα «θεωρητικά μπορεί να ενεργοποιήσει τις δύο μεγάλες σειμοτεκτονικές δομές, αυτή του Ευβοϊκού και αυτή του Κορινθιακού», αλλά θεωρεί πως η ενέργεια ήταν πολύ μικρή για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Σχετικά με τον πιθανό προσδιορισμό ενός επόμενου σεισμού, ο κ. Λέκκας ενημέρωσε πως μια τέτοια πληροφορία «θα διοχετευόταν στους επιχειρησιακούς υπεύθυνους φορείς».

Τέλος, για τα κτίρια της Αθήνας, εξήγησε πως υπάρχει ποικιλία μεταξύ αυτών και εκτιμά πως «το 70 – 80% του δομημένου ιστού της χώρας είναι ανθεκτικός».