«Οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα τηρηθούν στο ακέραιο». Αυτή είναι η φράση που αποδίδουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη οι υπουργοί του και η οποία συμπυκνώνει και ανακεφαλαιώνει όλες τις επιμέρους εντολές που έχουν λάβει μέχρι στιγμής. Η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον Πρωθυπουργό επρόκειτο να είχε στον πυρήνα της ένα πλαίσιο προτεραιοτήτων, μεθόδων και χρονοδιαγραμμάτων καθώς το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ ήταν γνωστό πριν από τις εκλογές.

Είχε επίσης την αντίληψη ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, ανακτά την εμπιστοσύνη των πολιτών, των εταίρων και των διεθνών αγορών, αφήνοντας οριστικά πίσω της μια δεκαετία κρίσης. Και χωρίς να σημαίνει άμεση «επιστροφή στην κανονικότητα», σηματοδοτεί το γκρέμισμα των διαχρονικών παθογενειών της Μεταπολίτευσης.

Στην πρώτη του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η μάχη κατά του λαϊκισμού δεν έχει κριθεί, ότι είναι «μια μάχη διαρκής, που θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της δικής μας κυβερνητικής θητείας. Το δηλητήριο του λαϊκισμού έχει ποτίσει οριζόντια την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου. Με όπλο την αλήθεια οφείλουμε να τον αντιμετωπίσουμε σε όλα τα μέτωπα» δήλωσε. Οχι όμως μόνο με την αλήθεια, συμπλήρωσε, αλλά και με την προσωπική και πολιτική συμπεριφορά κάθε βουλευτή και υπουργού. Αρνούμενοι τα ρουσφέτια, τις εύκολες υποσχέσεις, τα πολλά λόγια.

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί στα περίπτερα

-Ποια είναι τα τρία μεγάλα θέματα που είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης;

– Τα τρία εγχειρίδια ανασυγκρότησης του κρατικού μηχανισμού που αλλάζουν ριζικά τη λειτουργία του κράτους και τη σχέση του με τους πολίτες

-Πως τα διάφορα υπουργεία της κυβέρνησης θα καταφέρουν να έχουν ξεκάθαρο πλαίσιο δράσης χωρίς επικαλύψεις και αλληλοϋπονομεύσεις.

-Ποιος είναι ο ρόλος του μηχανισμού παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου που έχει εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

-Ποια είναι η μεγάλη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη που ετοιμάζεται μεθοδικά με στόχο να περιοριστεί η πολυνομία και να μειωθεί η πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της.

–Γιατί η ασφάλεια είναι στις υψηλές θέσεις των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης.

-Ποιος είναι ο μεγάλος σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ, η οποία βρίσκεται σε συνθήκες κατάρρευσης.

-Πως θα υλοποιηθεί η ενίσχυση του ΕΣΥ με την πρόσληψη περίπου 2.500 νοσηλευτών

Διαβάστε αναλυτικά στο ρεπορτάζ της Δήμητρας Κρουστάλλη στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί