Στην τοποθέτηση του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, στη θέση του νέου γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, καθώς και στα εύλογα ερωτήματα που γεννιούνται από την κίνηση αυτή της κυβέρνησης αναφέρθηκε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του One Channel, ο διευθυντής της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Γιώργος Μαντέλας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «αποτελεί παράδοξη επιλογή η οποία θα πρέπει να δούμε σε βάθος χρόνους πώς μπορεί να δικαιολογηθεί. Ο αντίλογος λέει ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός επιχειρησιακός σε συγκεκριμένα θέματα, όμως σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι δέχτηκε πριν από ένα χρόνο να συμμετάσχει στην επικοινωνιακή εκστρατεία της κυβέρνησης στο Μάτι, από μόνο του προκαλεί εύλογα ερωτήματα».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως είναι άγνωστα τα κριτήρια με βάση τα οποία ο κ. Τσουβάλας πήρε αυτή τη θέση και αυτό γεννά εύλογα ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις και άμεσα. Κληθείς να σχολιάσει την προκλητικότητα της Τουρκίας, ο κ. Μαντέλας εκτίμησε πως οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις στην Αγκυρα, ωστόσο το κρίσιμο είναι να δούμε τι είδους κυρώσεις θα επιβληθούν.

Πηγή: onetv.gr