Στην εκπομπή One Talk Weekend, φιλοξενήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (13/7) ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, ο κ. Καλλιάνος δήλωσε ότι από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (13/7) ακραία καιρικά φαινόμενα θα «χτυπήσουν» τη χώρα μας, αρχής γενομένης από τα βόρεια και βορειοδυτικά (Ήπειρος, Βόρειο Ιόνιο, Μακεδονία και Θράκη), επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο θα προχωρήσει την Κυριακή (14/7) και στα νότια της χώρας.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας όπως επεσήμανε ο ίδιος, θα είναι οι έντονες βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πιθανότατα οι ισχυροί άνεμοι. Μιλώντας για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων στη χώρα μας, ο κ. Καλλιάνος επεσήμανε πως δυστυχώς δεν είμαστε αρκετά εκπαιδευμένοι, καθώς δεν ήμαστε συνηθισμένοι στην εκδήλωση τέτοιων καιρικών φαινομένων, ενώ τόνισε πως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η κλιματική αλλαγή έχει μπει πια για τα καλά στη ζωή μας, προκαλώντας ένα ντόμινο εξελίξεων.

Ο ίδιος, αναφερόμενος σε σχετική έρευνα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με ξηρασία, ενώ ως το 2050 το 1/3 της χώρας θα έχει ξεραθεί, ενώ επισήμανε παράλληλα πως θα παρατηρήσουμε και την αύξηση πλημμυρικών φαινομένων.

Μιλώντας για τον κυβερνητικό σχεδιασμό γύρω από την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων , ο κ. Καλλιάνος, τόνισε ότι μεγάλο βάρος πρέπει να δοθεί γύρω από την πρόβλεψη, ενώ αναφέρθηκε και στην πιλοτική δοκιμή του μηχανισμού αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων, για την ενημέρωση των πολιτών.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα και την εκλογή του δήλωσε πως οι πολίτες τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους καθώς εκφράζει το καινούριο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η δουλειά του βουλευτή δεν είναι εύκολη και απαιτεί πάνω από όλα να είσαι δίπλα στους κόσμο που σε εμπιστεύτηκε.

Απαντώντας στο κατά πόσο τα κόμματα μπορεί να εκμεταλλεύονται την επωνυμία υποψηφίων, ο κ. Καλλιάνος δήλωσε ότι η επωνυμία μπορεί να λειτουργήσει θετικά, χωρία αυτό να σημαίνει πως το εκμεταλλεύονται τα κόμματα, καθώς η κάθε μονάδα που επιλέγεται κρίνεται από το έργο που προσφέρει, καθημερινά.

Τέλος, μιλώντας για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές, ο κ. Καλλιάνος δήλωσε: «Αυτή είναι μια τελευταία ευκαιρία για τη Νέα Δημοκρατία και ο κόσμος το ξέρει ότι έδωσε μία ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί τον εμπιστεύθηκε για τις ιδέες και τις προτάσεις του. Ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί πολύ και εμπιστεύθηκε μια καλά προετοιμασμένη κυβέρνηση, γεγονός που φάνηκε από την πρώτη μέρα».

Πηγή: onetv.gr