Μάχη με το χρόνο δίνουν οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ προκειμένου να αποκαταστήσουν τις βλάβες που έχουν προκληθεί στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική το βράδυ της Τετάρτης.

Οι ζημιές είναι σημαντικές, καθώς έχουν σημειωθεί καταστροφές στο δίκτυο υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα να βρίσκονται καθ’ οδόν ηλεκτρογεννήτριες προκειμένου να δώσουν την απαραίτητη ισχύ στο δίκτυο ενέργειας.

Ειδικότερα, ηλεκτρογεννήτριες ισχύος 15 MW αναμένεται να εγκατασταθούν το βράδυ της Πέμπτης και να τεθούν σε λειτουργία, ενώ άλλες ισχύος 15 MWθα εγκατασταθούν το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμοδίων, με ηλεκτροπαραγωγική ισχύ 30 MW μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των βασικών υποδομών, νοσοκομείων, αντλιοστασίων κ.λπ., ενώ με εκ περιτροπής περικοπές -εφόσον χρειαστεί- θα παρέχεται ηλεκτροδότηση στο σύνολο της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε το πρωί ότι στόχος είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης το συντομότερο δυνατόν και σε συνθήκες ασφάλειας.