Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας η θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική άφησε πίσω της και δεκάδες τραυματίες εκ των οποίων εννέα (9) είναι σοβαρά. Αυτοί οι τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου», με μία (1) γυναίκα να έχει διασωληνωθεί και να νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου.

Επίσης, άλλοι δώδεκα (12) τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πολυγύρου, ενώ άλλα πέντε (5) ελαφρώς τραυματισμένα παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς».

Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του υπουργείο Υγείας, περισσότεροι από εκατόν είκοσι (120) τραυματίες έχουν διακομισθεί στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών και τα νοσοκομεία Πολυγύρου, «Παπανικολάου» και «Γ. Γεννηματάς» για την παροχή πρώτων βοηθειών, με τους περισσότερους να μη φέρουν σοβαρά τραύματα.

Σημειώνεται ότι, υπό τον συντονισμό του νέου υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Βορείου Ελλάδας, καθώς και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) είναι από το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουλίου σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, μετά από σχετική διαταγή του διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας Νίκου Παπαευσταθίου, καθώς το ΕΚΕΠΥ του υπουργείου Υγείας είχε λάβει την ενημέρωση από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.