Στην τελετή ανάληψης καθηκόντων του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ως νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, παρευρέθη Φώτης Νασιάκος, πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Φώτης Νασιάκος θεωρείται από τους πιο πετυχημένους Αρχηγούς του Σώματος, καθώς επί ημερών του εξαρθρώθηκαν η  17 Νοέμβρη και ο Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας (ΕΛΑ).

Θα έχει μάλιστα την ευκαιρία να συνεργαστεί ξανά και με τον υφυπουργό Αντεγκληματικής Πολιτικής Λευτέρη Οικονόμου, που εκείνη την περιόδο ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας. Λόγω της προετοιμασίας και της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων η θητεία του ξεπέρασε το κανονικό όριο των τριών ετών.

Το σχέδιο για τα Εξάρχεια

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της νέας κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι άλλο από το θέμα της ασφάλειας.

Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έναν πολιτικό που γνωρίζει όσο κανείς άλλος τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Ο ίδιος φέρει ως παρακαταθήκη – μεταξύ άλλων – την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, του Επαναστατικού Αγώνα και του ΕΛΑ. Είναι η τέταρτη θητεία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πλέον οι προτεραιότητες του αφορούν την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στα μεγάλα αστικά κέντρα ενώ ένας από τους στόχους του θα είναι να «φρενάρει» την ανομία και την ανεξέλεγκτη δράση συγκεκριμένων ομάδων στα Εξάρχεια.