Δεν θα ήθελε να βρίσκεται στον μικρό τελικό. Ίσως να μην ήταν και δίκαιο. Ωστόσο η ήττα από τη Βραζιλία την οδήγησε πάνω στη Χιλή. Στον τελικό των… χαμένων, να προσπαθεί να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται. Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι (που αποβλήθηκε για 1η φορά σε επίσημο αγώνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του), επικράτησε με 2-1 της αξιόμαχης Χιλής του Βιδάλ και κατέκτησε την τρίτη θέση στο Κόπα Αμέρικα.

Κάθε ομάδα θέλει τη νίκη σε οποιονδήποτε αγώνα, ακόμα και αν το διακύβευμα δεν είναι τόσο μεγάλο. Η Αλμπισελέστε λοιπόν έκανε το καθήκον της και παρότι έχασε τον αρχηγό της στο 37ο λεπτό, έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε μια μονομαχία με μεγάλη αντιπαλότητα, υπήρξαν αρκετές δυνατές μονομαχίες, δύο αποβολές, τρία γκολ και μια… παράδοση που συνεχίστηκε, καθώς η Αργεντινή δεν έχει χάσει ποτέ στην Ιστορία της από τη Χιλή σε Κόπα Αμέρικα (σε αγώνα που ΔΕΝ έχει κριθεί στα πέναλτι).

Λίγο μετά την συμπλήρωση 10 λεπτών, η Αλμπισελέστε άνοιξε το σκορ με τον Μέσι να εκτέλει γρήγορα ένα φάουλ με κάθετη πάσα προς τον Αγκουέρο και τον φορ των Αργεντινών να περνάει και τον Αρίας και να πλασάρει σε κενή εστία για το 1-0.

Δέκα λεπτά αργότερα (στο 22′) ο Λο Τσέλσο έκανε ωραία κάθετη πάσα προς τον Ντιμπάλα, που πήρε πανέμορφα τη μπάλα, βγήκε τετ α τετ με τον Αρίας και τον πλάσαρε για το 2-0 της ομάδας του που έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα.

Στο 26′ ο Βιδάλ θα δει την κίτρινη και για μερικά λεπτά θα υπάρξουν αψιμαχίες ανάμεσα στον μέσο της Μπαρτσελόνα και τον Ντιμπάλα, ενδεικτικό της έντασης της αναμέτρησης.

Στο 31ο λεπτό, ο Μέσι έβγαλε μπαλιά πάρε-βάλε προς τον σταρ της Γιούβε, ο οποίος έπιασε το εναέριο βολέ και έστειλε τη μπάλα μόλις έξω από την εστία του Αρίας.

Στην επόμενη άξια αναφοράς φάση. Οι δύο αρχηγοί των ομάδων, Μέσι και Μεντέλ, είχαν μια μικρή αψιμαχία μετά από μια διεκδίκηση της μπάλας και ο διαιτητής Μάριο Ντίας, χωρίς δεύτερη σκέψη τους απέβαλε και τους δύο.

Στην επανάληψη, η Χιλή μείωσε σε 2-1 με τον Βιδάλ να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που έκανε ο Λο Τσέλσο στον Αράνγκις κι έκτοτε τα πάντα έγιναν ρευστά…

Η Χιλή, πολύ σκληρή για να πεθάνει, έψαξε ως το τέλος το γκολ της ισοφάρισης, με την Αργεντινή να μην κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια.

Στο 77′ ο Ντι Μαρία εκμεταλλευόμενος την τεχνική του και την ταχύτητα του πέρασε τρεις αντιπάλους από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε την πάσα προς τον Αγκουέρο ο οποίος δεν πρόλαβε να πλασάρει, ενώ στο 80′ και πάλι ο πολύπειρος άσος της Παρί, έδωσε ωραία στον Αγκουέρο ο οποίος έκανε το σουτ με το αριστερό με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, κι έτσι η Αργεντινή σε ένα αρκετά επεισοδιακό ματς πήρε τη νίκη με 2-1 και την τρίτη θέση του τουρνουά.

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Αρμάνι, Πετσέλα, Οταμέντι, Φόιτ, Ταλιαφίκο, Παρέδες, Λο Σέλσο (89′ Φούνες Μόρι), Ντε Πάουλ, Μέσι, Ντιμπάλα, Αγουέρο (81′ Ματίας Σουάρες)

Χιλή (Ρεϊνάλδο Ρουέδα): Αριας, Χάρα (50′ Μαριπάν), Ισλα, Μεδέλ, Ντίας, Αράνγκις (83′ Καστίγιο), Βιδάλ, Μπουσεζούρ, Πούλγαρ, Αλέξις Σάντσες (17′ Φερνάντες), Βάργας.