Γιουσέφ Ελ-Αραμπί. Ο εκλεκτός. Ο παίκτης που επιλέχθηκε για να αποτελέσει το σημείο αναφοράς στην επίθεση. Ενα όνομα που ο Ολυμπιακός είχε από την αρχή του καλοκαιριού στη λίστα του. Αλλά το κασέ του ήταν τόσο υψηλό, που καθιστούσε απαγορευτική κάθε συζήτηση. Για να γίνει μια αποτύπωση του μεγέθους των προσφορών που είχε στα χέρια του ο Μαροκινός σέντερ φορ, αξίζει να σημειωθεί ότι εάν επιθυμούσε, μπορούσε να έχει ήδη υπογράψει σε συλλόγους που του προσέφεραν από 3.000.000 € και πάνω! Τον χρόνο!

Γιατί δεν το έκανε; Προφανώς και ο Ελ Αραμπί δεν γεννήθηκε στο Πασαλιμάνι ούτε ήταν από μικρός Ολυμπιακός. Ο 32χρονος (03/02/1987) Μαροκινός επιθετικός αναζητούσε την καλύτερη δυνατή πρόταση για να επιστρέψει στην Ευρώπη. Μια πρόταση, που θα τον κάλυπτε (ως ένα βαθμό) και οικονομικά, αλλά κυρίως ποδοσφαιρικά. Αναζητούσε ένα πρότζεκτ που θα του έδινε την ευκαιρία να παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ειδικά στο Champions League. Ο Ολυμπιακός του προσέφερε αυτή την ευκαιρία και έτσι τον απέκτησε, προκαλώντας έκπληξη σε πολύ κόσμο.

Βεβαίως, για να γίνει μια μεταγραφή, δεν αρκούν μόνο τα χρήματα. Για την ακρίβεια, όταν δεν έχεις την αβάντα του «δίνω παραπάνω λεφτά και παίρνω τον παίκτη». Ο Ολυμπιακός χειρίστηκε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και με τα σωστά πρόσωπα την υπόθεση του Ελ Αραμπί. Και για αυτόν τον λόγο κατάφερε να τον κλείσει με λιγότερα χρήματα από εκείνα που του προσέφερε η Τραμπζονσπόρ, που τον πίεζε πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΙΓΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΦΟΡ

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε to10.gr, ο Ολυμπιακός έβαλε στο παιχνίδι της μεταγραφής του Ελ Αραμπί έναν άνθρωπο που μένει μόνιμα στο Μαρόκο, που γνωρίζει προσωπικά τον παίκτη, αλλά και που έχει τους κατάλληλους ανθρώπους, για να μπορέσει να «δέσει» παίκτες από την Αφρική, ώστε να αποφευχθούν τα… κόλπα που έχουμε δει στο παρελθόν. Ο λόγος, βεβαίως, για τον Ζοσέ Ανιγκό. Τον πρώην παίκτη, προπονητή, τεχνικό διευθυντή και πρόεδρο της Μαρσέιγ. Εναν άνθρωπο που έχει στρατολογήσει ο Ολυμπιακός εδώ και καιρό. Εναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στο γαλλικό ποδόσφαιρο την τελευταία 20ετία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ανιγκό βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και λίγες ημέρες, με σκοπό να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να κλείσει τη σπουδαία μεταγραφή. Και ήταν ένας από τους ανθρώπους που υποδέχθηκαν τον Μαροκινό επιθετικό στην Ελλάδα και έπαιξαν ρόλο στο να κλείσει το deal.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη συμφωνία του Ολυμπιακού με τον διεθνή Μαροκινό φορ, τώρα, λεπτομέρειες για το ύψος της αμοιβής του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συμφωνήσει σε 2ετές συμβόλαιο με τους Ερυθρόλευκους (+1 χρόνο, εάν συμπληρώσει συμμετοχές). Κάτι που επίσης έπαιξε ρόλο στο να πει το μεγάλο «ναι» και να αφήσει πίσω του το… αραβικό χρυσάφι.

Ο ΜΟΝΤΕΣΤΟ, Ο ΜΑΡΤΙΝΣ ΚΑΙ Ο… ΜΠΕΡΓΚ

Ενα άλλο πολύ σημαντικό σκέλος της υπόθεσης Ελ Αραμπί, είναι ποιος τον διάλεξε. Ποιος τον έβαλε στο τραπέζι του Ολυμπιακού και ποιος ήθελε να τον «ντύσει» στα ερυθρόλευκα. Οπως αναφέραμε και στην αρχή του κειμένου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνομα του Μαροκινού «killer» βρισκόταν εξ αρχής στη λίστα που είχαν φτιάξει ο Φρανσουά Μοντέστο με τον Πέδρο Μαρτίνς. Με τον Κορσικανό να έχει εισηγηθεί θετικά για την απόκτησή του, αλλά και με τον Πορτογάλο τεχνικό του Ολυμπιακού να τονίζει ότι «είναι το στιλ του επιθετικού που λείπει» από το ρόστερ. Αλλά και ένας σπάνιος «εκτελεστής», που μπορεί να προσφέρει το «εύκολο γκολ». Που τόσο έλειψε, αλλά και στοίχησε πέρυσι στους Ερυθρόλευκους.

Δεν είναι μυστικό ότι μεταξύ του Μάρκους Μπεργκ και του Μαροκινού, ο Μαρτίνς είχε ζητήσει τον δεύτερο. Κι ας ήταν/είναι μια πολύ πιο ακριβή περίπτωση από εκείνη του Σουηδού. Και είχε αιτιολογήσει την άποψή του, με ποδοσφαιρικά κριτήρια. Καθώς θεωρεί ότι ο Ελ Αραμπί ταιριάζει πολύ περισσότερο στο στιλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Μάλιστα, τόσο ο Πορτογάλος, όσο και (κυρίως) ο Μοντέστο, είχαν συχνή επικοινωνία με τον παίκτη, ώστε να του εξηγήσουν το πλάνο, αλλά και τον ρόλο που θα έχει στους Ερυθρόλευκους.

ΒΡΗΚΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ

Ολα τα παραπάνω μικρή σημασία έχουν, πλέον. Διότι το βασικό είναι πως ο Ολυμπιακός βρήκε το κομμάτι του παζλ που του έλειπε. Βρήκε τον παίκτη που χρειαζόταν για να φτιάξει αυτό που έχει στο μυαλό του ο Μαρτίνς. Τον παίκτη που θα δώσει νίκες και στην κακή μέρα του συνόλου. Έναν γεννημένο σκόρερ, με 193 γκολ και 35 ασίστ, σε 356 ματς με Καέν, Αλ Χιλάλ, Γρανάδα και Αλ Ντουχαΐλ (πρώην Λεκβίγια).

ΥΓ. Ο Ελ Αραμπί υπέγραψε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, καθώς τότε ολοκληρώθηκαν όλες οι λεπτομέρειες. Επαναλαμβάνουμε, το συμβόλαιό του είναι για 2+1 χρόνια. Μάλιστα, ο εκπρόσωπός του τον… ανακοίνωσε πρόωρα μέσω Twitter. Κάνοντας λόγο για 3ετή συμφωνία, αλλά και τερματισμό συμβολαίου με την Αλ-Ντουχαΐλ!

* Πλέον, ο Ολυμπιακός στρέφεται στην απόκτηση ενός πολύ υψηλού επιπέδου 8αριού. Ηδη από to10.gr έχετε διαβάσει για την πολύ ξεχωριστή και δύσκολη περίπτωση του Γιουσέφ Αΐτ Μπενασέρ. Με τον 23χρονο χαφ της Μονακό, μάλιστα, να τελειώνει την Παρασκευή τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Μαρόκου στο Κόπα Αφρικα (σ.σ. αποκλείστηκε από το Μπενίν)! Πέραν του Μπενασέ, ωστόσο, ο Ολυμπιακός έχει στη λίστα του ακόμη 1-2 περιπτώσεις πολύ σημαντικές, τις οποίες δουλεύει με άκρα μυστικότητα. Και σύντομα δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις…