Στο δεύτερο του φιλικό του στη φετινή προετοιμασία ο ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα της Νόρτζελαντ με 3-0, χωρίς να εντυπωσιάσει.

Ο Αμπέλ Φερέιρα χρησιμοποίησε ξανά δύο διαφορετικές ενδεκάδες (συν κάποιες έξτρα αλλαγές) και έκανε αρκετές δοκιμές, σε μια προσπάθεια να μάθει όσο καλύτερα μπορεί την ομάδα του και επιμένοντας στο 4-4-2.

Ο Δικέφαλος είχε θέματα στα χαφ και στην κυκλοφορία της μπάλας (περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο), έκανε ασυνήθιστα πολλά λάθη (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) αλλά χάρης στην ποιότητα των παικτών του έφτασε εύκολα σε νίκη με 3-0.

Τα γκολ πέτυχαν οι Άκπομ (7’), Γαϊτανίδης (65’) και Ζαμπά (72’)

Οι Δάνοι έπαιξαν όχι απλά δυνατά, αλλά και αντιαθλητικά σε πολλά σημεία του αγώνα, με αποτέλεσμα σε μια φάση στο πρώτο ημίχρονο να τραυματιστεί ο Δεληγιαννίδης από κτύπημα αντιπάλου και να γίνει αναγκαστική αλλαγή στο 28’ (μπήκε ο Μάτος στη θέση του).

Η Νόρτζελαντ από την αρχή του αγώνα προσπάθησε να πιέσει ψηλά και στα πρώτα δευτερόλεπτα (μετά από λάθος του Ροντρίγκο Σοάρες στα αριστερά) ο Γένσεν μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ επικίνδυνα αλλά στο σουτ που έκανε από καλή θέση η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα άουτ.

Στο 7’ ο Άκπομ έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ με ωραίο αριστερό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στη δεξιά γωνία (κτύπησε και δοκάρι η μπάλα) του Γένσεν, αφού πρώτα ο Ενρίκε πίεσε και έκλεψε την μπάλα από δεξιά.

Στο 12’ Πασχαλάκης απέκρουσε ένα καλό σουτ του Ντάμσγκααρντ.

Ακολούθησε ένα μεγάλο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου με πολλά φάουλ και λάθη, χωρίς να μπορεί να αποκτήσει ρυθμό το παιχνίδι και χωρίς φάσεις.

Στο 41′ ο Μίσιτς επιχείρησε ένα σουτ από το κέντρο, όταν είδε εκτός θέσης τον Λάρσεν, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του, ενώ στο 45’ μετά από ωραία σέντρα του Ροντρίγκο, ο Ενρίκε πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερέιρα άλλαξε όλη την 11άδα, όπως έκανε και στο προηγούμενο παιχνίδι.

Στο 49’ ο Ντούγκλας έκανε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή αλλά μπλόκαρε ο Λάρσεν.

Στο 65’ ο νεαρός Γαϊτανίδης έκανε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ, όταν μετά από βολέ του Μελίσσα, έβαλε ωραία το σώμα του, κέρδισε την μπάλα και πλάσαρε ωραία πάνω από τον Γένσεν στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα.

Στο 72’ έγινε και το 3-0 για τον Δικέφαλο με τον Ζαμπά, ο οποίος τελείωσε ωραία τη φάση από δεξιά μετά από όμορφη ασίστ του Ελ Καντουρί από τη μεσαία γραμμή.

Στο 73’ ένα σουτ του Ντονιόχ, απέκρουσε ο Μελίσσας, ενώ στο 79’ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ γκολ των Δανών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για άλλο ένα παιχνίδι στην Ολλανδία, αρκετοί φίλοι του ΠΑΟΚ βρέθηκε στο πλευρό της ομάδας, ταξιδεύοντας εκεί και από τη Γερμανία και το Βέλγιο.

ΓΚΟΛ: Άκπομ (7’), Γαϊτανίδης (65’), Ζαμπά (72’)

ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ: Γένσεν (70’ Βίνταλ), Ρίγκααρντ, Ντονιόχ, Ράσμουσεν, Ογκίστ (70’ Γιάκομπσεν), Λάρσεν (70’ Π. Γένσεν), Κρίστενσεν, Ντάμσγκααρντ (21’ Άντερσεν), Μουμίν, Ατάνγκα (46’ Σαντίκ), Φράνσις.

ΠΑΟΚ Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Πασχαλάκης, Δεληγιαννίδης (28’ Μάτος), Ροντρίγκο, Μιχάι, Κρέσπο, Κάτσε, Μίσιτς, Λημνιός, Ενρίκε, Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

ΠΑΟΚ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Μελίσσας, Μάτος, Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίγκανσον (75’ Χατζηισαΐας), Ντούγκλας, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Στοχ, Πέλκας (81’ Σφιντέρσκι), Γαϊτανίδης (81’ Λάμπρου).