Πολιτικό άσυλο στη χώρα μας ζητούν 4 Τούρκοι που πέρασαν παράνομα από τα τουρκικά παράλια στην Ρόδο και συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές.

Οι ίδιοι δηλώνουν υποστηρικτές του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν και ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να διαφύγουν από την Τουρκία αν και διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν.

Από τους 4 Τούρκους οι τρεις είναι αστυνομικοί και ένας δάσκαλος.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr της Ρόδου και οι τέσσερις πέρασαν την πόρτα του εισαγγελέα την Παρασκευή και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Συγκεκριμένα ποινική δίωξη για διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών και παράνομη είσοδο στη χώρα άσκησε ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας εις βάρος ενός 53χρονου Τούρκου αστυνομικού που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, στον λιμένα του Μανδρακίου με 3 ομοεθνείς του και συγκεκριμένα με έναν 58χρονο δάσκαλο και δύο ακόμη Τούρκους αστυνομικούς ηλικίας 47 και 46 ετών.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της του Λιμενικού σε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος με την επωνυμία «ΑΒ», σημαίας Τουρκίας, κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στο λιμάνι, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις επιβαίνοντες είχαν εισέλθει στην χώρα παράνομα.

Όπως αναφέρθηκε, σύμφωνα με όσα κατέθεσαν και οι 4 είναι οπαδοί του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν και διέφυγαν ως διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν μέσω του Bodrum στην Ελλάδα με σκοπό ακολούθως να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Και οι 4 ζήτησαν άσυλο στην χώρα μας και το αίτημά τους θα κριθεί αρμοδίως με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο πρώτος, κυβερνήτης του σκάφους, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από την Ανακρίτρια Υπηρεσίας για να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι στη Ρόδο και στην Κω, έχουν εισέλθει δεκάδες διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν Τούρκοι πολίτες, προκειμένου να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη, διότι πίσω στη χώρα τους, όπως υποστηρίζουν, η ζωή τους κινδυνεύει.