Με τον Αλέξη Τσίπρα παρόντα, πραγματοποιήθηκε σήμερα (05/07) η ειδική σύσκεψη για τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στη εν λόγω συνάντηση, εγκρίθηκαν μεν οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η ΕΡΤ έναντι της νεοσύστατης Super League 2, ενώ όσον αφορά τις προσφορές των ομάδων, τις σχετικές με την απόκτηση του συνόλου των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων, αποφασίσθηκε να… υιοθετηθούν και να τεθούν στο… ψυγείο.

Δηλαδή το τελευταίο «δώρο» της Κυβέρνησης στον ΠΑΟΚ, ξέρετε αυτό με τη σκανδαλώδη συμφωνία έναντι 9 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο, υιοθετήθηκε απλά οι σχετικές διαδικασίες αναμένονται μετά τις εκλογές. Ας αναλάβει και κάποιος άλλος ένα μέρος της ευθύνης.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στη σχετική ενημέρωση:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 5.7.2019 παρουσία του Πρωθυπουργού ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νικόλαος Παππάς, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Ιωάννης Δρόσος.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι συνεργασίες της ΕΡΤ με ομάδες της Super League 1 και Super League 2. Η ΕΡΤ προσφέρει στο ελληνικό κοινό δωρεάν πρόσβαση στο λαοφιλέστερο αθλητικό προϊόν. Μετά μάλιστα την αναδιάρθρωση των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων και την εισαγωγή αγώνων play off και play on, το πρωτάθλημα της Super League 1 αποκτά ακόμη μεγαλύτερο αθλητικό και τηλεοπτικό ενδιαφέρον.

Στη συνάντηση εγκρίθηκαν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ έναντι της Super League 2. Επίσης, αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την δημόσια τηλεόραση. Για όλες τις περιπτώσεις ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ, σε συνεδρίασή του μετά τις εκλογές, και πάντως έγκαιρα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες.

ΠΗΓΗ: onetv.gr