Στην εκπομπή One Talk φιλοξενήθηκε η υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Ρεπούση. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στους Δημήτρη Μανιάτη και Άρη Ραβανό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο Μακεδονικό ζήτημα χαρακτηρίζοντας ακραία εθνολαϊκιστική την πολιτική της ΝΔ.

Όπως είπε, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έκανε είτε για να μαζέψει ψήφους από τη δεξιά του ώστε να μην ανέβουν διάφορα μορφώματα είτε γιατί η αναμονή της εξουσίας και το τάισμα με κλισέ και στερεότυπα εθνικιστικά, που είναι μια επιτυχημένη συνταγή μέχρι τώρα, ήταν αυτό που τον ώθησε να υιοθετήσει αυτή τη στάση».

Υποστήριξε, δε, πως «όσο ενστερνίζεσαι τη ρητορική της άκρας δεξιάς τόσο στην πραγματικότητα τη δυναμώνεις».

«Η λύση του να αφήνουμε όλα τα προβλήματα να χρονίζουν είναι εις βάρος της χώρας» τόνισε η ίδια, συμπληρώνοντας πως η προσφορά του Αλέξη Τσίπρα στη Συμφωνία των Πρεσπών θα αναγνωριστεί από τον ιστορικό του μέλλοντος.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα του πρωθυπουργού προς την Κεντροαριστερά, η κ. Ρεπούση τόνισε πως η πρωτοβουλία της «Γέφυρας» ενόχλησε το Κίνημα Αλλαγής γιατί «έσπασε την απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ προς την ευρύτερη Κεντροαριστερά και δημιούργησε ένα ρεύμα από ανθρώπους που μέχρι τότε στέκονταν κριτικά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας, τέλος, για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, έκανε λόγο για σοβαρό πρόβλημα ταυτότητας του κόμματος το οποίο έχει δύο τάσεις: μία προς τη ΝΔ και μία προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: onetv.gr