Με έντονες αποδοκιμασίες ήρθε αντιμέτωπος τη Δευτέρα στη Δράμα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης.

Εκτός από συνθήματα, ακολούθησαν αντεγκλήσεις με άλλους πολίτες, ενώ εν συνεχεία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από τους αστυνομικούς να γίνει προσαγωγή των μελών της ομάδας Μακεδόνων Δραμινών.

Όπως ακούγεται και χαρακτηριστικά στο βίντεο, η αστυνομία φαίνεται πως είχε εντολή να προσαχθεί η ομάδα Μακεδόνων Δραμινών, έπειτα από έκκληση του Χρήστου Καραγιαννίδη.

Αποδοκιμασία Καραγιαννίδη στο άγαλμα Ελευθερίας για το Μακεδονικ

Αποδοκιμασία Καραγιαννίδη στο άγαλμα Ελευθερίας για το ΜακεδονικόΜε εντολή του βουλευτή προσήχθησαν στην Αστυνομία μέλη της Ομάδας Δραμινών Μακεδόνωνhttp://www.proinos-typos.gr/apodokimasia-karagiannidi-sto-agalma-eleftherias-gia-makedoniko-entoli-tou-voulefti-prosichthisan-stin-astynomia-meli-tis-omadas-draminon-makedonon/

Δημοσιεύτηκε από Πρωινός Τύπος Δράμας στις Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019

Tην ώρα που ο βουλευτής κατέθετε στεφάνι αποδοκιμάστηκε έντονα από κατοίκους η οποία φώναζαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Η Δράμα, γιορτάζει φέτος τα 106 χρόνια από την απελευθέρωσή της αφού την 1η Ιουλίου 1913 ο Ελληνικός Στρατός εισήλθε απελευθερωτής στην πόλη.

Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου που ήταν μεταξύ εκείνων που φώναζαν συνθήματα αναφέρει:

«1η Ιουλίου 1913, απελευθερώνεται η πόλη της Δράμας από τον τουρκικό και βουλγαρικό ζυγό. 1η Ιουλίου 2019, γιορτάζεται στη Δράμα η 106η επέτειος της απελευθέρωσής της. Τα «Ελευθέρια» της Δράμας. Ημέρα γιορτής και μνήμης του αγώνα για την ελευθερία. Κατά τη διάρκεια λοιπόν αυτού του εορτασμού και μετά την επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα της «Ελευθερίας» που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, έρχεται η ώρα της κατάθεσης των στεφάνων. Στους παρευρισκόμενους επίσημους βρίσκεται και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, ο οποίος κάποια στιγμή αναγγέλεται από τα μεγάφωνα και ξεκινάει για να καταθέσει το στεφάνι του.

Εμείς ως ομάδα «Μακεδόνες Δραμινοί» έχουμε λάβει θέση κοντά στο άγαλμα της «Ελευθερίας» και βλέποντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κινείται προς αυτό, αντιδρούμε με τρόπο πολιτισμένο μεν, εκφράζοντας όμως τα συναισθήματά μας για αυτή την σημαντική ημέρα για τη Δράμα αλλά και για ολόκληρο το ελληνικό έθνος.

Να σημειωθεί ότι έχουν περάσει λίγο περισσότερο από πέντε μήνες από την επικύρωση από τη βουλή των Ελλήνων της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών και τη φράση του συγκεκριμένου βουλευτή ότι «είμαι πολύ περήφανος που θα ψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Μάλιστα μετά από αυτή του τη δήλωση χτύπησε με δύναμη τη γροθιά του στο βήμα της Βουλής. Περήφανος ο κύριος βουλευτής που παρέδωσε τον ελληνικό όρο «Μακεδονία» αλλά και τη μακεδονική ταυτότητα στους Σκοπιανούς.

Και εμείς κύριε βουλευτά πώς θέλετε να νιώθουμε; Υπερήφανοι που μετά από αυτό το «κατόρθωμά» σας, έρχεστε να καταθέσετε στεφάνι στο μνημείο της πόλης μας; Σκλαβώσατε τη Μακεδονία παραδίδοντας το ιερό όνομά της και έρχεστε δήθεν να τιμήσετε την απελευθέρωση της Δράμας;

Τα συναισθήματά μας εκείνη τη στιγμή εκφράστηκαν με χαρακτηρισμούς καθαρά πολιτικούς: «Ντροπή, προδώσατε τη Μακεδονία», «ντροπή σας», «προδότες», «προδότη», ήταν οι εκφράσεις που ακούστηκαν από τα μέλη της ομάδας μας. Σε ανάλογες περιπτώσεις οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, εκσφενδόνιζαν αυγά και κάγκελα προς τους κυβερνώντες. Τους εξύβριζαν από την κορφή ως τα νύχια και όχι σπάνια ασκούσαν σωματική βία.

Πώς αντέδρασε όμως ο κ. Καραγιαννίδης στο άκουσμα των πιο πάνω χαρακτηρισμών; Αμέσως μετά την κατάθεση του στεφάνου, πλησίασε τον Αστυνομικό διοικητή που βρισκόταν δίπλα μας και του είπε «κύριε διοικητά θα κρατηθούνε όλοι, όλοι θα κρατηθούνε». Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα περίπου 15 μέλη της ομάδος μας ήταν περικυκλωμένα από πλήθος αστυνομικών των ΟΠΚΕ, ανδρών της Ασφαλείας αλλά και από ένστολους αξιωματικούς της αστυνομίας.

Στη συνέχεια, είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά στον κ. Καραγιαννίδη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, τον οποίο ο κ. Καραγιαννίδης αποκάλεσε «τραμπούκο».

Βία δεν ασκήσαμε. Αντίθετα μας ασκήθηκε. Εγώ προσωπικά δέχθηκα βία σε πέντε περιπτώσεις. Σπρωξίματα -ήπια για να είμαι ειλικρινής- από τους αστυνομικούς τους οποίους ποτέ δεν έσπρωξα. Ήμουν ακίνητος και δέχθηκα σπρώξιμο επειδή απλά εξέφρασα πολιτικά την άποψή μου. Δέχθηκα φραστική επίθεση από έναν προφανώς ΣΥΡΙΖΑΙΟ ο οποίος μου επιτέθηκε αποκαλώντας με «πατριδοκάπηλο» και αν δεν τον συγκρατούσαν οι αστυνομικοί μπορεί να μου ασκούσε και σωματική βία.

Μία νεαρή ΣΥΡΙΖΑΙΑ προσπάθησε να μου πάρει το κινητό με το οποίο βιντεοσκοπούσα όλα όσα διαδραματίζονταν, μάλιστα η νεαρή με εμφανή εκνευρισμό έπιασε το ένα μου χέρι και προσπάθησε να μου κατεβάσει το άλλο με το οποίο κρατούσα το κινητό μου τηλέφωνο. Μου επιτέθηκε ένας άλλος, πάλι προφανώς ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ, λέγοντάς μου ότι όλα αυτά τα κάνω για αυτοπροβολή και αφού πρώτα τράβηξε το χέρι μου, στη συνέχεια μου το χτύπησε.

Τέλος αναγκαστήκαμε από την αστυνομία να επιβιβαστούμε σε περιπολικό λες και ήμασταν κοινοί εγκληματίες προκειμένου να μας μεταφέρουν στην Αστυνομική Διεύθυνση. Και αυτό το τελευταίο χωρίς να μας ανακοινώσουν τον λόγο για τον οποίο γίνεται, χωρίς να έχει δώσει εντολή κάποιος εισαγγελέας, απλά επειδή το απαίτησε ο «Απόλυτος Άρχοντας», ο κ. Καραγιαννίδης. Να θυμίσω ότι είχε πει στον διοικητή της Αστυνομίας «κύριε διοικητά θα κρατηθούνε όλοι, όλοι θα κρατηθούνε».

Και κρατηθήκαμε. Μας προσήγαγαν. Τελικά στην αστυνομική διεύθυνση οδηγηθήκαμε περίπου 10 μέλη της ομάδος «Μακεδόνες Δραμινοί» μεταξύ των οποίων και ένα μικρό κοριτσάκι 7 ετών το οποίο έκλαιγε ασταμάτητα.