Τον γύρο του Διαδικτύου έκανε η είδηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα σπάσει το εμπάργκο που ο ίδιος επέβαλε στον ΣΚΑΪ και θα εμφανιστεί στον τηλεοπτικό σταθμό την προσεχή Τρίτη.

«Αποφάσισα τη Τρίτη το βράδυ να πάω στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Να ακουστούν & εκεί τα επιχειρήματά μας. Αν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να δοξαστεί κρυπτόμενος, εμείς θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να φτάσει η αλήθεια σε όλο τον λαό. Χωρίς κανένα φόβο, σε οποιοδήποτε περιβάλλον» έγραψε ο πρωθυπουργός στο Twitter.

Με αυτήν την κίνησή του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναίρεσε τον ίδιο του τον εαυτό: ενώ απειλούσε τους βουλευτές του ακόμη και με διαγραφή αν εμφανιστούν στον ΣΚΑΪ, τελικά ο ίδιος ζητά σανίδα σωτηρίας από το κανάλι που κατηγορούσε για fake news και «όργιο προπαγάνδας». Ίσως θεωρεί ότι εμφανιζόμενος στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, θα μπορέσει να «χτυπήσει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη διαφορά που αγγίζει τις 10 μονάδες ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως παγιώνεται από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Μάλιστα, σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ποιος… τον ενέπνευσε να άρει το εμπάργκο. Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, μετά την ομιλία του στην Τρίπολη ένας πολίτης τον πλησίασε και ακολούθησε ο εξής διάλογος:  «Θέλω να σου πω κάτι. Αφού ο Μητσοτάκης αρνείται το debate, πήγαινε εσύ στο γήπεδό του και άσ’ τον αν θέλει να μην έρθει να αγωνιστεί». Του λέω τι εννοείς; Μου λέει, «πήγαινε στον ΣΚΑΙ και άστους να σε ρωτήσουν ό,τι θέλουν ανοιχτά και να απαντήσεις ανοιχτά. Και άσ’ τον να μην έρθει, αφού δεν τολμά. Εσύ τολμάς…». Του είπα δεν έχεις άδικο. Αποφάσισα λοιπόν την Τρίτη το βράδυ να πάω στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Κι εκεί, σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης, να εκθέσω τις θέσεις μας και την προγραμματική μας αντιπαράθεση με τη ΝΔ».

Από ό,τι φαίνεται, η φωνή ενός και μόνο πολίτη ήταν αρκετή για να πείσει τον πρωθυπουργό να αλλάξει τη στάση του απέναντι στον τηλεοπτικό σταθμό. Όταν, όμως, δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών ή των σκληρών οικονομικών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνησή του, ο κ. Τσίπρας έμεινε σιωπηλός…

Την αλήθεια, όμως, «που πρέπει να φτάσει σε όλο τον λαό» την ξέρουν καλύτερα οι ίδιοι οι πολίτες, οι οποίοι δεν άφησαν ασχολίαστη τη νέα… #kolotumba του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εμφανές εξάλλου ότι πρόκειται για κίνηση πανικού από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος – την παραμονή της εκλογικής διαμάχης της 7ης Ιουλίου – βλέποντας τη δημοσκοπική κατρακύλα του κόμματός του. επιστρατεύει κάθε μέσο για να περισώσει ό,τι μπορεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ότι ο κ. Τσίπρας είχε εξαντλήσει την αυστηρότητα τους απέναντι σε δύο βουλευτές του, τους Σάκη Παπαδόπουλο και Δημήτρη Σεβαστάκη, οι οποίοι είχαν αψηφήσει την κομματική γραμμή και είχαν εμφανιστεί στον ΣΚΑΪ μετά τις ευρωεκλογές.

Μάλιστα, το γεγονός ότι ο κ. Σεβαστάκης βγήκε εκτός του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται από πολλούς από την απόφασή του πρώην βουλευτή να σπάσει το κομματικό εμπάργκο.

Ένας χρήστης θυμήθηκε παλαιότερη δημοσίευση του Παύλου Πολάκη, όπου έλεγε ότι «το εμπάργκο ΔΕΝ σπάει».

Και τα σχόλια για την υποκρισία του πρωθυπουργού συνεχίζονται…