Στην εκπομπή One Talk Weekend φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Αθηναϊδα Νέγκα αναφέρθηκε στη «μάχη» των εκλογών λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες κάλπες, καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν τις κάλπες, στις εξαγγελίες της ΝΔ με τις οποίες θα ανακουφιστούν οι πολίτες οικονομικά, ενώ έθεσε επί τάπητος τις προτεραιότητες για την επόμενη ημέρα, βάζοντας στο επίκεντρο και τα εθνικά θέματα. Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, «οι κάλπες είναι άδειες και γι’ αυτό δεν δικαιολογείται καμιά χαλάρωση.

Όλοι πρέπει να πουν καθαρά αυτό που θέλουν και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα» τόνισε και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του κόμματός του λέγοντας πως «λέμε αρκετά μετρημένα και σταθμισμένα πράγματα από αυτά που ακουγόντουσαν όλο το προηγούμενο διάστημα». Αφού απαρίθμησε τις φορολογικές ελαφρύνσεις στις οποίες θα προβεί η ΝΔ, υπογράμμισε πως ο φορολογούμενος θα αισθανθεί την πρώτη ανακούφιση από τη φορολογία όταν θα έρθει να πληρώσει φόρο, το 2020.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως επί κυβερνήσεώς του η Ελλάδα έχασε θέσεις ανταγωνιστικότητας, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο σχέδιο της ΝΔ για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «η ΝΔ θα σαρώσει τις γραφειοκρατικές δυσκολίες».

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό σύστημα, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε πως μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα θα φτάσουμε σε ένα επίπεδο που χωρίς να εξοντώνει τον κόσμο στις ασφαλιστικές εισφορές θα δίνει ικανοποιητικές συντάξεις.

«Έχει δουλειά για να γίνει αυτό» σημείωσε, προσθέτοντας πως θα την ξεκινήσει η ΝΔ. Μιλώντας δε για τα εθνικά θέματα και ειδικότερα για την προκλητική στάση της Τουρκίας, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε πως μόνο με την επιβολή κυρώσεων θα αποκατασταθεί η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ της, τασσόμενος υπέρ ενός τέτοιου σεναρίου.

«Εκείνο που έχει σημασία είναι να μπορούμε να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα» πρόσθεσε, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ξεκάθαρη θέση στις διεκδικήσεις της Αγκυρας περί «συνεκμετάλλευσης» στο θέμα των υδρογονανθράκων.

«Όταν κάποιος σου βάζει την απειλή πολέμου στο τραπέζι, θα δώσεις αμυντική απάντηση» διερωτήθηκε, υπογραμμίζοντας πως «αν δεν δώσεις, τότε δίνεις εθνική κυριαρχία». Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για ξεκάθαρη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως η κατεύθυνση είναι να πάμε σε μια εξωτερική πολιτική που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματά μας. «Θα οικοδομήσουμε τέτοιου είδους αμυντικές συμμαχίες προκειμένου να είμαστε αποτελεσματικοί στην προστασία της αποτελεσματικής κυριαρχίας» κατέληξε.

Πηγή:onetv.gr