Καλεσμένη στην εκπομπή One Direct, βρέθηκε την Παρασκευή (28/6), η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά.

Συζητώντας με τους Γ. Παπαχρήστο και Τζ. Μοσχολιού, η κ. Γεννιά τοποθετήθηκε γύρω από το πολιτικό σκηνικό έτσι όπως διαμορφώνεται λίγο πριν από τις κάλπες των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου.

Μεταξύ άλλων, η κ. Γεννιά εκτίμησε πως ήταν λάθος η προσφυγή στις κάλπες στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε συνδυασμό με τις ευρωεκλογές, σχολιάζοντας τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα που κατακρήμνισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες. «Ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να αποκτήσει πιο προοδευτικά χαρακτηριστικά αν θέλει να κερδίσει το στοίχημα των εκλογών» δήλωσε η κ. Γεννιά, κάνοντας τη δική της κριτική, ενώ αναγνώρισε ότι στα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν λάθη, στην προσπάθεια να διορθωθούν παθογένειες δεκαετιών.

Απαντώντας στο κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποκτήσει την κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ, η ίδια εκτίμησε ότι μέσα από προσεκτικές κινήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει η νέα κεντροαριστερά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο ακόμα δεν το έχει καταφέρει. Πρέπει να ανοιχτεί στην κοινωνία, να υπάρχει ένας τρόπος επικοινωνίας με τον κόσμο» σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

Πηγή: onetv.gr