Σε τηλεφωνική της επικοινωνία στην εκπομπή One Direct, η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας, της Νέας Δημοκρατίας, η Μαριέττα Γιαννάκου μίλησε για την ανοιχτή επιστολή για το πανεπιστημιακό άσυλο την οποία συνυπογράφει μαζί με τους Ελένη Αρβελέρ, Θάνος Βερέμης, Άννα Διαμαντοπούλου και Νικηφόρο Διαμαντούρο.

«Το άσυλο έχει την έννοια της ελεύθερης έκφρασης των ακαδημαϊκών δασκάλων να διδάσκουν με τον τρόπο που θέλουν και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Αντ΄ αυτού, έχουν εισέλθει με το πρόσχημα του ασύλου στον χώρο των πανεπιστημίων εγκληματικές οργανώσεις και άτομα τα οποία καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία, τα οποία ουσιαστικά στρέφονται ευθέως εναντίον των αδύναμων οικονομικά Ελλήνων. Πρέπει και τυπικά να υπάρξει κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, καθώς ήδη τα άτομα αυτά μέσω της παραβατικής και εγκληματικής τους συμπεριφοράς το έχουν ήδη καταργήσει» δήλωσε η κ. Γιαννάκου σχετικά.

Η ίδια σημείωσε επίσης πως πρέπει να βρεθεί και τρόπος προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα δημόσια δύναμης να εισέρχεται και να επιβάλλει την τάξη στους χώρους των πανεπιστημίων.

Πηγή: onetv.gr