Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει ξεκινήσει το «χτίσιμο» της νέας ομάδας στον Παναθηναϊκό. Μετά το μίτινγκ που είχε τη Δευτέρα με τους συνεργάτες του, τους οποίους ξαναβρίσκει στο ΟΑΚΑ, θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο μεταγραφικό πλάνο.

Ο Μάρκους Ντένμον αναμένεται να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό μετά το… διάλειμμα που έκανε στην Κίνα. Ο Αμερικανός δεν ενεργοποίησε την οψιόν που είχε για να μείνει ελεύθερος και παραμένει στο ρόστερ του «τριφυλλιού».

Στον Παναθηναϊκό έχουν δει τις πολύ καλές εμφανίσεις του στο κινεζικό πρωτάθλημα και αισιοδοξούν πως θα τις συνεχίσει και στο ΟΑΚΑ. Το θέμα βέβαια είναι πως ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μεγαλύτερος στην Ευρωλίγκα και η πρώτη του απόπειρα να… μπει στη διοργάνωση απέτυχε.

Ηταν ασταθής, άτολμος και χωρίς αυτοπεποίθηση μπερδεύοντας ακόμα περισσότερο την ομάδα και κυρίως τον Νικ Καλάθη.

Στόχος του Πεδουλάκη πάντως θα είναι να «θωρακίσει» όσο περισσότερο μπορεί τον ελληνοαμερικανό ποϊντ γκαρντ και για το λόγο αυτό σκοπεύει να αποκτήσει δύο πλεϊ μέικερ έτοιμα να βοηθήσουν αμέσως και δυο πλάγιους ( αντί των Λάνγκφορντ- Λοτζέσκι).

Βασική επιδίωξη γι΄αυτόν πάντως θα είναι να παραμείνει ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, τον οποίο εκτιμά και τον προορίζει να αποτελέσει έναν από τους «πυλώνες» στο αμυντικό του πλάνο.

Στο μεταξύ αλλαγή σχεδίου ίσως να υπάρχει στους ψηλούς. Ο 55χρονος τεχνικός δεν έχει συνηθίσει να παίζει με δυο «δέντρα» στο ρόστερ του. Δηλαδή με παίκτες πάνω από τα 2.10μ και με αργά πόδια.

Για το λόγο αυτό είναι πολύ πιθανό να μην συνεχίσει ο Ιαν Βουγιούκας και στη θέση του να αποκτηθεί ο Μπεν Μπέντιλ, που θα αποτελέσει τον συμπληρωματικό ψηλό δίπλα στους Παπαγιάννη, Ουάϊλι, Τόμας, Μήτογλου.

Αλλωστε τα δίδυμα ψηλών που ανέκαθεν είχε αποτελούνταν από ευκίνητους ψηλούς με καλό σουτ και ικανότητα να παίζουν άμυνα από το 1 έως το 5.

Οσο για τον Στρέλνιεκς είναι μια πολύ καλή περίπτωση που αρέσει στον Παναθηναϊκό. Το κασέ του όμως (περίπου 900 χιλ ευρώ) είναι ιδιαίτερα ψηλό, ενώ η πρόταση που έχει από τη Χίμκι είναι ένα σοβαρό εμπόδιο.

Κι αυτό διότι τα χρήματα που του προσφέρει είναι περισσότερα από εκείνα του Παναθηναϊκού, ενώ ο Λεττονός θα είναι σε ένα περιβάλλον πιο οικείο γι’ αυτόν και κοντά στη χώρα του. Πρόταση μάλιστα έχει και από τη Βαλένθια.