temp 17 oC weather-icon
20oC
30oC
News Now
Πρόκριση για Βραζιλία και Βενεζουέλα στους «8» του Copa America
Ποδόσφαιρο

Πρόκριση για Βραζιλία και Βενεζουέλα στους «8» του Copa America

Βραζιλία και Βενεζουέλα επικράτησαν των Περού και Βολιβίας με 5-0 και 3-1 αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να προκριθούν στα προημιτελικά του Copa America.

Νίκη-πρόκριση για Βραζιλία και Βενεζουέλα στα προημιτελικά του Copa America, ενώ το Περού περιμένει να τελειώσουν οι άλλοι δύο όμιλοι για να μάθει αν θα περάσει στην επόμενη φάση.

Η «σελεσάο» επικράτησε του Περού πολύ εύκολα με 5-0, με πρωταγωνιστή τον Ρομπέρτο Φιρμίνο που σκόραρε ένα γκολ και είχε μία ασίστ.

Η Βραζιλία προηγήθηκε 1-0 στο 12′ με τον Κασεμίρο. Ο Φιλίπε Κουτίνιο εκτέλεσε το κόρνερ και μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή, ο Κασεμίρο άνοιξε το σκορ.

Στο 19′ ο τερματοφύλακας του Περού, Πέδρο Γκαλέσε, έκανε τραγικό λάθος καθώς στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα πάνω στον Φιρμίνο και στη συνέχεια ο άσος της Λίβερπουλ πέτυχε γκολ χωρίς να κοιτάει την εστία.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο 3-0, με τη Βραζιλία να πετυχαίνει ένα ακόμη γκολ πριν την ανάπαυλα και συγκεκριμένα στο 32′ με σουτ του Έβερτον έξω από την περιοχή.

Το τελικό 5-0 έκαναν ο Ντάνιελ Άλβες στο 54′ και ο Γουίλιαν στο 90′.

Η Βραζιλία τερμάτισε πρώτη στον όμιλο με 7 βαθμούς και περιμένει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά.

Ενδεκάδες Περού-Βραζιλία:

ΠΕΡΟΥ: Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Αραούχο, Άμπραμ, Τράουκο, Ταπία, Γιοτούν, Πόλο, Φαρφάν, Κουέβα, Γκερέρο.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Ντανιέλ Άλβες, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Φιλίπε Λουίς, Καζεμίρο, Αρτούρ, Έβερτον, Κοουτίνιο, Γκαμπριέλ Ζεζούς, Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Βενεζουέλα κατάφερε να επικρατήσει της Βολιβίας με 3-1 και να πάρει την πρόκριση ως δεύτερη με 5 βαθμούς, δύο πίσω από τη Βραζιλία και έναν μπροστά από το Περού.

Οι Βενεζουελάνοι προηγήθηκαν πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 2′ με τον Νταργουίν Ματσίς, ο οποίος είχε απασχολήσει μεταγραφικά και την ΑΕΚ.

Να σημειωθεί ότι αυτό το γκολ ήταν το πιο γρήγορο στην ιστορία της Βενεζουέλας σε επίσημο ματς, στα 72 δευτερόλεπτα.

Το 2-0 για την ομάδα του Ντουνταμέλ έκανε στο 55′ και πάλι ο Ματσίς.

Οι ελπίδες της Βολιβίας για ένα θετικό αποτέλεσμα αναπτερώθηκαν στο 83′ όταν και μείωσε 2-1 ο Τζουστινιάνο, ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα (87′) ο Μαρτίνεζ κλείδωσε τη νίκη και την πρόκριση για τη Βενεζουέλα κάνοντας το 3-1.

Τελική βαθμολογία 1ου ομίλου:

  1. Βραζιλία 7 (προκρίθηκε)
  2. Βενεζουέλα 5 (προκρίθηκε)
  3. Περού 4 (περιμένει)
  4. Βολιβία 0 (αποκλείστηκε)

Το Περού, που πήρε 4 βαθμούς, ελπίζει να περάσει ως η μία από τις δύο καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Για να περάσει στην επόμενη φάση λοιπόν θέλει είτε να μην νικήσει η Ιαπωνία το Εκουαδόρ την τελευταία αγωνιστική, είτε να μην κερδίσει κάποιος στο Κατάρ-Αργεντινή. Αν συμβεί το ένα από τα δύο παραπάνω σενάρια, τότε το Περού θα προκριθεί.

Στον δεύτερο όμιλο η Ιαπωνία έχει 1 πόντο και το Εκουαδόρ 0, ενώ στον τρίτο Κατάρ και Αργεντινή μοιράζονται από 1 βαθμό.

Εν κατακλείδι, το πιθανότερο σενάριο είναι οι Περουβιανοί να ακολουθήσουν τις Βραζιλία και Βενεζουέλα στην επόμενη φάση.

Περισσότερα
Ροή Ειδήσεων