Την πρόκρισή του στον τελικό του τουρνουά που διεξάγεται στο Χάλε για 13η φορά στην καριέρα του πανηγύρισε ο Ρότζερ Φέντερερ, με τον Ελβετό «μαέστρο» να ξεπερνάει πολύ εύκολα το εμπόδιο του Πιερ Ιγ Ερμπέρ με 2-0 σετ (6-3, 6-3).

Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στο γρασίδι, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του και με εντυπωσιακά ποσοστά πίσω από τη γραμμή του σερβίς έφτασε σε μία πολύ εύκολη νίκη.

Ο Ρότζερ Φέντερερ κέρδισε τους 12/13 πόντους που έπαιξε με δεύτερο σερβίς, ενώ έχασε μόλις 5 πόντους στο σερβίς του! Παράλληλα, «έσπασε» σε κρίσιμα σημεία το σερβίς του Γάλλου τενίστα και χωρίς να… ιδρώσει πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Βέλγο Νταβίντ Γκοφάν, με στόχο το 10ο τρόπαιο στο γερμανικό τουρνουά.

Ο 37χρονος, ο οποίος έχει κερδίσει τους 31 από τους 35 αγώνες που έχει δώσει στη φετινή σεζόν, οδεύει ολοταχώς σε έναν ακόμα τίτλο. Το Χάλε άλλωστε είναι το αγαπημένο του τουρνουά, μαζί με τον Ντουμπάι, το οποίο έχει κατακτήσει 9 φορές. Για να σηκώσει το 10ο ωστόσο θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει το εμπόδιο του Νταβίντ Γκοφάν, ο οποίος στα ημιτελικά απέκλεισε τον Ματέο Μπερετίνι με 2-0 σετ, ενώ στα προημιτελικά είχε κερδίσει τον Σάσα Ζβέρεφ.