Η Ουρουγουάη πριν από το τουρνουά λογιζόταν ως ένα από τα φαβορί για να φτάσει ψηλά στο Copa America. Ας μη ξεχνάμε πως είναι και η πολυνίκης του θεσμού. Όσοι μάλιστα πίστευαν στην Σελέστε, νιώθουν ακόμα πιο σίγουροι μετά την πρεμιέρα της ομάδας του Όσκαρ Ταμπάρες.

Οι Ουρουγουανοί μπήκαν ως το απόλυτο φαβορί στο ματς και ήδη στο 6’ το σκορ ήταν 1-0 με τον Λοδέιρο να μετατρέπει σε γκολ ενέργεια του Σουάρες. Το ματς μάλιστα κρίθηκε εν πολλοίς στο 24’ όταν ο Κιντέρος του Εκουαδόρ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για αγκωνιά στο πρόσωπο του Λοδέιρο μόλις στο 24’.

Από εκεί και πέρα οι τυπικά γηπεδούχοι πίεσαν θέλοντας να «καθαρίσουν» το ματς και τα κατάφεραν με τα δύο αστέρια τους. Στο 33’ ο Καβάνι και στο 44’ ο Σουάρες σε δύο φάσεις που ξεκίνησαν από εκτέλεση κόρνερ διαμόρφωσαν το σκορ ημιχρόνου στο 3-0.

Στο δεύτερο μέρος οι ρυθμοί έπεσαν κατακόρυφα με το Εκουαδόρ να μην… μπορεί και την Ουρουγουάη να κρατάει δυνάμεις ενόψει της συνέχειας. Ωστόσο το ματς είχε ένα ακόμη γκολ. Ένας αυτογκόλ για την ακρίβεια που συγκαταλέγεται σίγουρα στα πιο θεαματικά τέρματα στα έως τώρα ματς, με τον Μίνα στην προσπάθειά του να ανακόψει τον Σουάρες στο 80’ να στέλνει την μπάλα στο παραθυράκι του Ντομίνγκες για το τελικό 4-0.