Το Πεκίνο διαμήνυσε σήμερα ότι «στηρίζει» την απόφαση των Αρχών του Χονγκ Κονγκ να αναστείλουν την έγκριση του νόμου για την έκδοση υπόπτων στην Κίνα, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις της τελευταίας εβδομάδας.

«Στηρίζουμε, σεβόμαστε και κατανοούμε αυτήν την απόφαση» της επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, ο Γκενγκ Σουάνγκ.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, το Πεκίνο τόνισε ότι οι υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ είναι εσωτερικό θέμα της Κίνας και καμία χώρα, οργανισμός ή πρόσωπο δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει.

Η αναστολή υιοθέτησης του νόμου έχει ως στόχο «να ακουστούν ευρύτερα» οι διαφορετικές απόψεις και «να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η ηρεμία» πρόσθεσε ο Γκενγκ.

Η αποφασιστικότητα της Κίνας να διαφυλάξει την κυριαρχία και την ασφάλεια της χώρας, καθώς και την ευημερία και τη σταθερότητα του Χονγκ Κονγκ, παραμένει ακλόνητη, σημείωσε εξάλλου στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου, τονίζοντας ότι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ είναι πλήρως διασφαλισμένα.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)