Ένας ακόμη παίκτης από το πορτογαλικό πρωτάθλημα εξετάζεται από την ΑΕΚ. Μετά τον Παουλίνιο που έχει αποκτηθεί, τον Ζεράλδες που βρίσκεται μια ανάσα από την Ένωση και τον Κροβίνοβιτς της Μπενφίκα, η ΑΕΚ κάνει προσπάθεια και για τον μεσοεπιθετικό της Μπράγκα, Φάμπιο Μαρτίνς.

Σύμφωνα με την «Ωρα των Σπορ» ο Φάμπιο Μαρτίνς αποτελεί εισήγηση του Μιγκέλ Καρντόσο και η ΑΕΚ είναι σε διαπραγματεύσεις με τους Πορτογάλους για την απόκτησή του.

Ο Μαρτίνς στις 24 Ιουλίου θα γίνει 26, έχει ύψος 1.78 και είναι διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες της Πορτογαλίας. Αγωνίζεται κυρίως στα αριστερά και τη σεζόν που τελείωσε είχε 16 συμμετοχές με την Μπράγκα με 1 γκολ και 1 ασίστ.

Η καριέρα του ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Πόρτο και τη σεζόν 2012-13 αγωνίστηκε στη β’ ομάδα των «δράκων» έχοντας 24 συμμετοχές και 2 γκολ. Στη συνέχεια πήγε στην Ντεσπορτίβο Αβες (2013-14), με την οποία κατέγραψε 37 συμμετοχές και 4 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του οι «ρεζέρβες» της Μπράγκα με 41 συμμετοχές και 14 γκολ ενώ είχε και δύο συμμετοχές με την πρώτη ομάδα πετυχαίνοντας και 1 γκολ. Τη σεζόν 2015-16 δόθηκε δανεικός στην Πάκος Φερέιρα όπου είχε 24 συμμετοχές με 1 γκολ και την επόμενη παραχωρήθηκε στην Τσάβες όπου είχε μια πολύ γεμάτη σεζόν με 36 συμμετοχές, 8 γκολ και 3 ασίστ.

Από το 2017 που επέστρεψε στην Μπράγκα έχει συνολικά 56 συμμετοχές με 8 γκολ και 6 ασίστ.