Στην εκπομπή One Line Weekend φιλοξενήθηκε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. Μιλώντας για το «λουκέτο» στους ΑΝΕΛ, ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού που μπόρεσε να πετύχει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια».

Σύμφωνα με τον ίδιο «σε εκείνες τις συγκυρίες αυτή ήταν μια επιλογή που παρά τις δυσκολίες της πέτυχε», σημειώνοντας ωστόσο ότι στη συνέχεια υπήρχε «διάσταση απόψεων σε πολλά θέματα και δυνατότητα συνάντησης με βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού».

Παράλληλα, ο κ. Ζαχαριάδης άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ γιατί δεν συμμετείχε στην ψήφιση για τη μείωση του αφορολόγητου, εξαπολύοντας πυρά για τις πολιτικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια σειρά θεμάτων.

Κάνοντας απολογισμό της βαριάς ήττας στις ευρωεκλογές, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως το «τρίτο πρόγραμμα έφερε σημαντική αθροιστική επιβάρυνση στη μεσαία τάξη» που είχε ως αποτέλεσμα να ξεχειλίσει το ποτήρι, προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το μήνυμα προειδοποίησης του λαού.

Στο πλαίσιο αυτό είπε πως «τον Μάιο του 2019 πληρώσαμε μια ετεροχρονισμένη επιταγή με καθυστέρηση από το φθινόπωρο του 2014, όπου σε μια σειρά ζητημάτων είπαμε αυτά που θέλαμε και όχι αυτά οι συνθήκες που μας επέτρεπαν και αυτά που μπορούσαμε».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, «ιστορικά θα φανεί ότι η τετραετία Τσίπρα ήταν χρήσιμη και έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια». Αναφερόμενος σε μια σειρά τροπολογιών της τελευταίας στιγμής, τόνισε πως «όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε να υπηρετήσουμε κοινωνικά συμφέροντα», ενώ μιλώντας για τη διαγραφή χρεών της ΣΕΚΑΠ υπογράμμισε πως «είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση που πηγαίνει πίσω σε χρόνια και κυβερνήσεις»

Πηγή: onetv.gr