Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφερόμενος στο θέμα κλεισίματος του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας, εκτίμησε ότι θα υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος αρχικά για τους κτηνοτρόφους, ωστόσο, σημείωσε ότι το κενό θα καλυφθεί σύντομα από τις ανταγωνίστριες επιχειρήσεις.

«Όποιος θέλει να δραστηριοποιείται σε αυτή τη χώρα, να απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα που δίνουν τα ελληνικά προϊόντα, το brand, τη φήμη τους αλλά και το ελληνικό πλαίσιο προστασίας που καθιστά τα ελληνικά προϊόντα αξιόπιστα σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο πλέον […] οφείλει να σέβεται και το πλαίσιο λειτουργίας μέσα σε αυτή τη χώρα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αραχωβίτης, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, που γιορτάζεται αύριο, 7 Ιουνίου.

Τέλος, επισήμανε ότι αυτό το γεγονός ενισχύει την προσπάθεια που κάνει το υπουργείο όλα αυτά τα χρόνια για την ανάπτυξη των συνεργασιών στον αγροτικό χώρο, με τη συμμετοχή των παραγωγών.

«Για αυτό και εμείς ως κυβέρνηση ευνοούμε τα συνεργατικά σχήματα με τη συμμετοχή των ιδίων των παραγωγών. Με τους ίδιους τους παραγωγούς, που είναι οι άνθρωποι που θα προστατεύσουν το προϊόν το οποίο παράγουν, τη φήμη του, αλλά και το εισόδημά τους, τους ενθαρρύνουμε», είπε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.