Ο άνδρας που κατηγορείται ότι σκότωσε τέσσερις άνδρες και τραυμάτισε μία γυναίκα χθες στο Ντάργουιν της Αυστραλίας, ήταν πρώην κρατούμενος που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και φορούσε ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ο 45χρονος άνδρας «αναζητούσε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο», εξήγησε η αστυνομία η οποία μπόρεσε να έρθει σε επαφή με αυτό. Βρισκόταν σε άλλη πολιτεία της Αυστραλίας την ώρα του περιστατικού.

Ο δράστης, που είχε βαρύ ποινικό μητρώο, αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο και είχε στην κατοχή του παρανόμως ένα αυτόματο όπλο το οποίο είχε κλαπεί πριν περισσότερα από 20 χρόνια, σύμφωνα με την αστυνομία

Χθες το βράδυ εισέβαλε στο ξενοδοχείο Darwin CDB στο κέντρο της πόλης και άρχισε να πυροβολεί πηγαίνοντας από δωμάτιο σε δωμάτιο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Το μακελειό διήρκησε περισσότερο από μία ώρα προτού ο δράστης συλληφθεί.

Ο ένοπλος συνελήφθη στην πολυσύχναστη διασταύρωση Στιούαρτ Χάιγουεϊ και Μακμίν Στριτ. Σε βίντεο που προβλήθηκαν από τοπικά τηλεοπτικά κανάλια φαίνεται ξαπλωμένος στο έδαφος, να προσπαθεί να κλοτσήσει τους αστυνομικούς που τον τράβηξαν και τον έβγαλαν κάτω από το λευκό αυτοκίνητό του.

Περίπου 100 αστυνομικοί συμμετέχουν στην έρευνα και επικεντρώνεται στους δεσμούς του ενόπλου με συμμορία μοτοσικλετιστών και σε συγκρούσεις που συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών, σύμφωνα με τις αρχές.

Συνολικά στο Ντάργουιν, μια πόλη 130.000 κατοίκων, έχουν εντοπιστεί οκτώ σκηνές εγκλήματος, διευκρίνισε ο επικεφαλής της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, ο Μάικλ Γκάνερ. Ο ίδιος ζήτησε να γίνουν έλεγχοι σε 200 ανθρώπους που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης στην περιοχή αυτή.

Το ακριβές κίνητρο του εγκλήματος δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, αν και η αστυνομία έχει αποκλείσει κάθε σύνδεση με την τρομοκρατία.

Ο δράστης που τραυματίστηκε από τα πυρά της αστυνομίας στη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψή του εξακολουθεί να νοσηλεύεται σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ