Για τη σημασία να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου μίλησε ο τομεάρχης ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM» και απαντώντας σε ερώτηση για πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε πως η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί την επόμενη μέρα.

«Η αυτοδυναμία δεν είναι ένα πολιτικό κλισέ, πρέπει να εδράζει σε βάσεις πραγματικής πολιτικής, τι έχεις να προσφέρεις στον πολίτη για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη και την ψήφο του», είπε και πρόσθεσε:

«Το σενάριο της ακυβερνησίας θα ήταν καταστροφικό μετά τη λαίλαπα των τελευταίων τεσσεράμισι χρόνων. Δεν μπορεί η χώρα να αντέξει να σέρνεται. Εμείς μιλάμε οριζόντια σε όλη την ελληνική κοινωνία, με μετριοπάθεια και σοβαρότητα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέχρι το τελευταίο στέλεχός μας, ώστε να πείσουμε και όσους δεν μας ψήφισαν. Να καταλάβουν ακόμα και αυτοί που δεν θα μας ψηφίσουν ότι από την επόμενη μέρα θα είμαστε αφοσιωμένοι να υπηρετήσουμε τις ανάγκες όλων των Ελλήνων».

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ είπε πως τα μείζονα για τη ΝΔ είναι η μέση ελληνική οικογένεια, η μείωση της φορολογίας, η ανόρθωση της μεσαίας τάξης, η επαναφορά της τάξης και της ασφάλειας στις γειτονιές.

Ο κ. Κικίλιας είπε, επίσης, ότι η εντολή και το μήνυμα των Ελλήνων τις τελευταίες δύο Κυριακές είναι σοβαρό και δεν παραβλέπεται.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε με 9,5 μονάδες στις ευρωεκλογές, δεν πήρε καμία περιφέρεια και κέρδισε μόλις οκτώ δήμους σε ολόκληρη τη χώρα», τόνισε και πρόσθεσε:

«Στις εθνικές εκλογές ζητάμε καθαρή εντολή να κυβερνηθεί η χώρα. Μέχρι και την ημέρα των εκλογών αυτό θα επιδιώκουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Η προεκλογική μας ατζέντα είναι σαφής και συγκεκριμένη. Η πάση θυσία μείωση της φορολογίας, οι επενδύσεις που θα φέρουν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, η τάξη και η ασφάλεια στις πόλεις μας και ο πατριωτισμός στα εθνικά μας θέματα.»

»Αυτά αποτελούν και την εμφανή διαφορά μας από τον ΣΥΡΙΖΑ που υπερφορολόγησε τους πάντες, τσάκισε τη μεσαία τάξη, δεν προχώρησε ούτε μία επένδυση, άφησε την ανομία να επικρατήσει και ψήφισε κόντρα στη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Αναφερόμενος στη δέσμευση της ΝΔ για μείωση της φορολογίας, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ είπε πως «όταν η κυβέρνηση Σαμαρά μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση, οι Βρυξέλλες, που έχουν μεγάλη ευθύνη γιατί επέτρεψαν στον κ. Τσίπρα να υπερφορολογήσει τους Έλληνες, διαφωνούσαν. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι είχαμε μεγαλύτερη φορολογική συμμόρφωση, τα έσοδα αυξήθηκαν και κινήθηκε χρήμα στην αγορά».

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ