Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε κόντρα στον Φίλιπ Κραΐνοβιτς αλλά τελικά επικράτησε σε… δύο δόσεις με 3-1 σετ και προκρίθηκε στους 16 του Roland Garros.

 Ο Έλληνας τενίστας αμέσως μετά το ματς αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε λόγω της κόπωσης κόντρα στον Σέρβο, επισημαίνοντας παράλληλα τα σημεία κλειδιά της αναμέτρησης:

 «Είναι περίεργο όταν επιστρέφεις να παίξεις μετά από μία μέρα. Δεν είναι κάτι που γίνεται συχνά. Είναι σημαντικές οι αλλαγές στον ψυχολογικό τομέα. Δεν είναι μία εύκολη κατάσταση για τα νεύρα και την υπομονή σου. Είμαι χαρούμενος που τελείωσα τη δουλειά με την υποστήριξη του κοινού.

Νομίζω ότι αισθανόμουν πιο αργός σε σχέση με χθες. Είναι σημαντικό να παραμένεις συγκεντρωμένος. Παρά τις δυσκολίες που είχα σήμερα ανταπεξήλθα. Δεν ήμουν πολύ ενεργητικός ενώ μου έλειψε και η ταχύτητα. Είναι σημαντικό που έσβησα set point γιατί θα είχαμε ένα δραματικό φινάλε.

Ο αντίπαλός μου είχε παίξει ένα μεγάλο ματς τις προηγούμενες μέρες. Χρειάζεται μεγάλη ενέργεια και καλή φυσική κατάσταση σε ένα Grand Slam. Είναι σαν ένας μαραθώνιος»