«Εγιναν κινήσεις που ξάφνιασαν και έτσι υπήρξε αμφισβήτηση στις σχέσεις της Πολιτείας με την Εκκλησία» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή One Direct, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

Αναφερόμενος στο διαχωρισμό των δύο πλευρών με την -σε πρώτο στάδιο- συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε πως η πολιτική της κυβέρνησης ήταν συνετή, προσθέτοντας πως πρέπει να επιτευχθεί απαραιτήτως συναίνεση.

Μιλώντας για τον «πάγο» στις σχέσεις Φαναρίου – Αθήνας, καθοριστικό ρόλο, όπως είπε, έπαιξε το ζήτημα των Νέων Χωρών, ωστόσο πλέον αυτές αρχίζουν να αποκαθίστανται.

Κάνοντας την αυτοκριτική του για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο κ. Αμανατίδης υποστήριξε πως «η ΝΔ δεν πήρε θετική ψήφο», κάνοντας λόγο για δυσαρέσκεια που εκφράστηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι μια ευκαιρία να γεννηθεί κάτι καλό στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο, ο κ. Αμανατίδης σημείωσε πως ενοχλήθηκε από κάποιες συμπεριφορές εντός της κυβέρνησης, προσθέτοντας πως η διαφορά πλέον στις εκλογές είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, να καλυφθεί.

Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, για το σχέδιο και την οικονομική του πολιτική, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως εκχωρεί το κοινωνικό κράτος σε ιδιώτες.

Πηγή: onetv.gr