Στην ελληνική αγορά προσφέρεται η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Mercedes-Benz, η EQC. Το νέο μοντέλο, που προσφέρει εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία 471 χλμ, κοστίζει 79.360 ευρώ με ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό άνεσης, ασφάλειας και συστημάτων υποβοήθησης.

Η νέα EQC αποδίδει 408 ίππους και 760 Nm ροπής από δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένους τόσο στον εμπρός, όσο και στον πίσω άξονα, ενώ η συνολική αυτονομία της αγγίζει τα 471 χιλιόμετρα.

Η νέα EQC αποδίδει 408 ίππους και 760 Nm ροπής από δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένους τόσο στον εμπρός, όσο και στον πίσω άξονα, ενώ η συνολική αυτονομία της αγγίζει τα 471 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την γερμανική φίρμα.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η υπηρεσία Mercedes me Charge, η οποία προσφέρει εύκολη πρόσβαση στους σταθμούς φόρτισης πολλών παρόχων, πέρα από τα εθνικά σύνορα.

Στον τομέα των επιδόσεων το νέο μοντέλο μπορεί να πιάσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 180 χλμ./ώρα. Σε ότι αφορά στην φόρτιση της, για το 80% χρειάζεται 40 λεπτά σε ταχυφορτιστή, ενώ σε συμβατικό Wall-Box απαιτούνται 11 ώρες.