Τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά για τον Ολυμπιακό. Ένα από αυτά αφορά την Αδριατική Λίγκα. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν εκφράσει με κάθε επισημότητα την επιθυμία του να αγωνιστούν εκεί, έχουν προχωρήσει σε αμέτρητα meeting με τις ομάδες που συμμετέχουν εκεί και περιμένουν την συνολική αντίδρασή τους και αν θα τους αποδεχτούν ως επίτιμο μέλος.

Η αρχή των πάντων θα γίνει σήμερα με τη συνέλευση των ομάδων της ABA League στην Μπάνια Λούκα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, όπου θα συνεδριάσουν οι ιδιοκτήτες των συλλόγων που αγωνίζονται εκεί.

Στις 13:00 ώρα Ελλάδας θα ξεκινήσει λοιπόν το board, με τους συμμετέχοντες να είναι διχασμένοι. Σημαντικότερο… κόλλημα όλων είναι η αύξηση των ομάδων από 12 σε 14, που αυτόματα θα σημαίνει περισσότεροι αγώνες, μεγαλύτερα έξοδα, ανησυχία μήπως δεν εμφανιστούν έσοδα ικανά για να καλύψουν τις τρύπες και εννοείται ένα τεράστιο καλεντάρι.

Σκεφτείτε πως ταυτόχρονα υπάρχει και ο… εσωτερικός πόλεμος εντός των τειχών της Λίγκας. Πληροφορίες του 10 κάνουν λόγο για φήμες περί εισόδου της Πρίστινα από το Κόσοβο στην ABA League, είδηση που δεν ήχησε καλά στα αυτιά των ανθρώπων της Ιγκοτσέα, με τον πρόεδρό της να απειλεί πως θα φύγει εάν συμβεί κάτι τέτοιο.

Παράλληλα για να προχωρήσει η λίγκα στην είσοδο του Ολυμπιακού σε αυτήν, θα ανοίξει μία ακόμα θέση, η 14η, που την «λιγουρεύονται» ήδη πολλές ομάδες.

Η Ολίμπια Λουμπλιάνας από την Σλοβενία και η Mzt Σκοπίων παραμονεύουν (όπως και η Πρίστινα), την ώρα βέβαια που υπάρχει ανησυχία μεταξύ των μελών για την αναδιάρθρωση στις 14 ομάδες.

Συν τις άλλοις, η κόντρα μεταξύ της Μπουντούτσνοστ και του Ερυθρού Αστέρα συνεχίζει να υφίσταται, με ομάδες να έχουν προτείνει ακόμα και την περίπτωση τα μεταξύ τους ματς να γίνονται μακριά από τις έδρες τους. Εντονη υποστηρίκτρια σε αυτήν την προταση είναι η Τσεντεβίτα, ένα από τα δυνατά χαρτιά της ABA League και διεκδικήτρια του τίτλου. Γενικότερα λοιπόν, όπως καταλαβαίνετε, το συμβούλιο δεν θα έχει αποκλειστικό θέμα συζήτησης του Ερυθρόλευκους, αφού τρέχουν κι άλλα πράγματα που απασχολούν σοβαρά την διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν αναμένεται να μάθει σήμερα εάν θα συνεχίσουν οι επαφές με την Αδριατική Λίγκα. Η ψηφοφορία δεν θέλει ομοφωνία αλλά πλειοψηφία, με τους ανθρώπους που γνωρίζουν πράγματα από την λίγκα να λένε πως η προσέγγιση των Ερυθρόλευκων ήταν θετική και οι προτάσεις τους ενδιαφέρουσες.

Όπως έγραψε η Novosti, παραμένουν κάποια θέματα για το τελικό «ΟΚ» για αυτό θα έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον η σημερινή συνέλευση στην Βοσνία Ερζεγοβίνη. Οι Ερυθρόλευκοι θα είναι σε αναμονή λοιπόν, με τις εξελίξεις και όσα προκύψουν να τους ενδιαφέρουν άμεσα ενόψει της ήδη περίεργης σεζόν που θα ακολουθήσει σε κάθε επίπεδο.