Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 και στον Γιώργο Τράγκα. Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» και τον Γιάννη Μώραλη μίλησε για τον Ολυμπιακό, για τις ανοίκιες επιθέσεις και τον πόλεμο λάσπης που δέχεται από την κυβέρνηση, αλλά και για τα σχέδιά του στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του Πειραιά εν όψει της δεύτερης τετραετίας του Γιάννη μώραλη στην δημαρχία της πόλης.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης:

Για το ενδεχόμενο να πολιτευθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή

Αγαπώ τον Πειραιά, αυτό τα λέει όλα. Πάθος έχω με τον Πειραιά, με τον τόπο μου. Θέλω να βλέπω τον τόπο μου να πάει καλά και σήμερα ο τόπος δεν πάει καλά. Περπατώντας στις γειτονιές τυο Πειραιά μπορούμε να δούμε έργα, δράσεις για τη νεολαία, τα ασθενέστερα στρώματα, μνημεία κ.α. που αποδεικνύουν ότι έχουμε πάει καλά.

Αν ενισχύει οικονομικά το ταμείο της ΝΔ

Όπως έχω πει επανηλειμμένως οι φολοδοξίες σταματούν στον Πειραιά. Δεν έχω σκέψεις για τίποτα παραπάνω από τον Πειραιά. Όταν θέλω να κάνω κάτι το φωνάζω, δεν το κρύβω. Όσο ευγενικός κι αν θέλω να είμαι, δεν μπορώ να μην πω ότι πρόκειται για αηδίες. Μιλάμε για την τοπική οργάνωση του Πειραιά την οποία ενίσχυσα με δυο-τρία aircondition και υπολογιστές, δηλαδή για 1000-1200 ευρώ.

Αν έχει ψηφίσει άλλο κόμμα εκτός από τη ΝΔ

Έχουμε μια δημοτική συμβουλο, τη Σταυρούλα Αντωνάκου, που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στον δήμο μας και τώρα είναι υποψήφια με τον Γιώργο Πατούλη. Η Σταυρούλα ήταν το 2015 βουλευτής με Το Ποτάμι. Τότε ψήφισα και εγώ Ποτάμι.

Για την στήριξη προς τη Δούρου το 2014

Από εκείνη τη μέρα την κ .Δούρου την έχω δει μια φορά τυχαία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Το 2014 θεωρούσα ότι θα κάνει καλύτερη δουλειά από τον κ. Σγουρό. Έπεσα έξω, κάνουμε και λάθη.

Για τον Αλέξη Τσίπρα

Πίστεψα ότι ως νέος άνθρωπος θα έκανε κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό. Αλλά εκεί δεν έπεσα έξω μόνο εγώ, έπεσε έξω ολόκληρος ο ελληνικός λαός…

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Δεν είχα κανέναν λόγο να πλησιάσω τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο κόμμα. Δεν με πίεσε κανείς στο θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες, άλλωστε δεν είναι εύκολο να με πιέσει κανείς. Υπήρχε η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών κι εμείς είχαμε εκφράσει την επιθυμία να συμμετέχουμε στον διαγωνισμό.

Γιατί έχουν στοχοποιήσει τον ίδιο

«Θέλουν να φτιάξουν και έφτιαξαν μια ατζέντα για τις εκλογές. Να λένε να: «ορίστε ο χρηματοδότης της ΝΔ, με βρώμικο χρήμα…». Ξαφνικά αυτό το χρήμα έγινε βρώμικο. Έτσι τους βόλευε.

Ο κόσμος πάντως και ειδικά στον Πειραιά δεν ανέχεται κοροΐδίες γιατί με ξέρουν. Όπως με ξέρουν στο εξωτερικό. 

Για να τελειώνουμε με τον κύριο Τσίπρα και την παρέα του. Οι προδότες και οι ψεύτες δεν αλλάζουν. Μόνο να χειροτερεύσουν μπορούν.

Δημιούργησαν πρόβλημα στις επιχειρήσεις σας όλα όσα γράφτηκαν για εσάς;

Δημιούργησαν κάποιες δυσκολίες οι προσπάθειες τους αλλά εμείς προχωρήσαμε με μεγάλες συμφωνίες στο εξωτερικό. Βλέπουμε στο εξωτερικό ότι οι ΄Έλληνες μπορούν να διαπρέψουν. Στην Αγγλία έχουν μια παράδοση στο ποδόσφαιρο και θέλουν να περάσει απ’ όλους τους ελέγχους, όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Ο φάκελος μας για την Νότιγχαμ Φόρεστ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα. Στην Αγγλία έχουν μια παράδοση στο ποδόσφαιρο και θέλουν να περάσει απ’ όλους τους ελέγχους όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Ο φάκελος μας δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα.

Για την απόκτηση των εφημερίδων Το ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ και του In.gr

Από αγνά αισθήματα για την χώρα που ζω το έπραξα. Είχαμε κάνει πολλές συζητήσεις με Έλληνες αλλά και φίλους από το εξωτερικό και ειχαν εκφράσει την επιθυμία τους να μην κλείσουν οι δύο εφημερίδες και ότι θα ήταν καλό να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία.
Για την προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ
Το προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Δεν γίνονται δεκτές οι παρεμβάσεις. Εμπιστεύτηκα τους διευθυντές των εφημερίδων να συνεχίσουν το έργο τους κι έχουν κάνει καλή δουλειά. Είμαστε περήφανοι.
Πόσο επηρέασε τον ίδιο και την οικογένειά του ο πόλεμος λάσπης
Η οικογένειά μου και οι δικοί μου άνθρωποι ξέρουν ποιος είμαι. Αν με πει κάποιος χοντρό θα με πειράξει γιατί ξέρω ότι είμαι. Αλλά να με κατηγορούν για υπόθεση ναρκωτικών, που είναι ότι χειρότερο μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος, δεν με αγγίζει γιατί δεν έχω την παραμικρή σχέση. Στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο βρέθηκαν αυτά τα απαίδευτα παιδιά να συνομιλούν και να διαπραγματεύονται τα πάντα. Αυτοί οι απίθανοι τύπο πανηγυρίζουν κιόλας. Συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Αυτά μόνο εδώ γίνονται.
Μίλησα για οικονομία με τον Αλέξη Τσίπρα και… τρόμαξα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πολύ καλύτερος πρωθυπουργός από τον κ. Τσίπρα. Είναι πολύ απλό. Πρόκειται για ένα μορφωμένο παιδί που ξέρει από οικονομία, που πλέον είναι το ζητούμενο. Αν μιλήσετε με τον κ. Τσίπρα για οικονομία θα τρομάξετε. Τον είχα συναντήσει το 2014 στο φόρουμ του Economist. Ξεκίνησε μια κουβέντα και σας λέω ότι τρόμαξα, δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω.
Για τη ρήξη με τον Κόκκαλη

Δεν θα ήθελα να συζητήσω για τον κύριο Κόκκαλη ή για τον Πέτρο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ενωμένος. Το μόνο που βγήκε είναι τι παραλάβαμε το 2010. Ο Πέτρος παραδέχθηκε ότι το χρέος ήταν διπλάσιο απ’ όταν είχε αναλάβει ο Κόκκαλης τον Ολυμπιακό . Σημασία έχει να πάει καλά ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη και να πάρει το πρωτάθλημα. Όλα τα άλλα γίνονται.

Για τις κατηγορίες περί στημένων και την… «εξυγίανση»

Πρόκειται για γελοιότητες. Δεν μπορώ να σχολιάσω τέτοια πράγματα που κάθεται και λέει ο Αλέξης Τσίπρας στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις.
Αν υπάρχει παράγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ποιά παράγκα, άλλωστε μιλάμε για την εποχή της εξυγίανσης.. Έχουμε χορτάσει από εξυγίανση…

Για τον Νίκο Παππά

Δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο… Μόλις απέτυχε ο κύριος Παππάς, τον έστειλαν στο διάστημα.

Για το έργο της δημοτικής αρχής στον Πειραιά

Έχουμε σχέδια για το θέμα της ανεργίας στον Πειραιά κι έχει μειωθεί η ανεργία στην πόλη. Έχουμε διαθέσεις δύο εκατομμύρια βιβλία – οδηγούς για να διατεθούν στους τουρίστες. Για να έχει εικόνα ο επισκέπτης του Πειραιά. Ξεκινήσαμε ανάπλαση στον Άγιο Διονύσιο. Κι έχουμε 1.700 νέες θέσεις εργασίας και προχωράμε για να πάμε στις 7.500 θέσεις εργασίας.

Ακούω πολλά ευχαριστώ από τον κόσμο για όσα έχω κάνει στον Πειραιά. Και τους Πειραιώτες δεν τους κοροϊδεύεις. Ότι είχαμε υποσχεθεί το πράξαμε και θα κάνουμε και παραπάνω. Ο δήμαρχος έχει κάνει καλή δουλειά. Έχουμε εισπράξει 88 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τελειώνοντας τα δύο έργα που μας έχουν ταλαιπωρήσει όπως το τραμ, που εγώ ήμουν αντίθετος να περνάει από το κέντρο του Πειραιά, αλλά και το μετρό, θα περπατάμε σ’ ένα διαφορετικό Πειραιά.

Θα συνεχίσω να στηρίζω τους Πειραιώτες που έχουν ανάγκη με την καθοδήγηση της μητρόπολης Πειραιά και του κ. Σεραφείμ ο οποίος έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό έργο. Έχω δεσμευτεί για ένα νέο κολυμβητήριο κι ένα ταμείο για την επιχειρηματικότητα.

Με τον Γιάννη Μώραλη είχαμε καλή συνεργασία στον Ολυμπιακό και συνεχίζουμε και στον δήμο. Πρόκειται για έναν άνθιρωπο που είναι πολύ περήφανος για τον πατέρα του, όπως κι εγώ.

Για τη συγκέντρωση-φιάσκο του Αλέξη Τσίπρα στον Πειραιά

Σας καλούμε όλους να έρθετε στην προεκλογική μας συγκέντρωση που δεν θα είναι φιάσκο σαν του κ. Τσίπρα της περασμένης Κυριακής. Έντεκα πούλμαν μετρήσαμε με 550 άτομα που έφεραν στον Πειραιά, και ακόμη γύρω στους 200 αστυνομικούς στο Πασαλιμάνι. Ο λαός του Περαιά θα δώσει την απάντησή του την Κυριακή.