Έντονη δυσαρέσκεια της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη βγάζουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ανενόχλητη επιδρομή των μελών του Ρουβίκωνα στη Βουλή.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου που… διέρρευσαν την ενόχληση της υπουργού,  τόνιζαν ότι υπήρχε έγγραφο της ΕΛΑΣ που στάλθηκε στις 13 Μαΐου 2019 με το οποίο ζητούνταν η εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας στο κτίριο του Κοινοβουλίου μετά τις επιθέσεις αντεξουσιαστών σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Από ενα έγγραφο που είχε αποκαλύψει το vima.gr και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, όμως, δε φαίνεται να συγκινήθηκε κανείς.

Παρ’ όλα αυτά μέρα μεσημέρι μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα δεκάδων τουριστών περίπου 20 μέλη του Ρουβίκωνα ανέβηκαν ανενόχλητα από τη δεξιά σκάλα δίπλα στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και προχώρησαν στην εκτόξευση μπουκαλιών με χρώματα και στη ρίψη καπνογόνων πιάνοντας στον ύπνο την αστυνομική δύναμη της Φρουράς της Βουλής που είναι αρμόδια για τη φύλαξη του χώρου. Λόγω της καθυστερημένης αντίδρασης των αστυνομικών τελικά συνελήφθη ένα άτομο που είχε απασχολήσει και παλαιότερα τις Αρχές καθώς είχε προσαχθεί μετά από επιθέσεις του Ρουβίκωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπουργός δεν αναμένεται να προχωρήσει σε δημόσια τοποθέτηση ενώ έχει ήδη υπάρξει αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου. Πλέον η κυρία Γεροβασίλη αναμένει τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης η οποία με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου έχει ανατεθεί σε Αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, απορίας άξιο είναι γιατί η κ. Γεροβασίλη επιχειρεί να βγει από το κάδρο των ευθυνών για το σκηνικό μπάχαλου που έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα με τις συνεχείς «παρεμβάσεις» του Ρουβίκωνα.

Η αστυνομία παραμένει σε ρόλο θεατή και πολιτικός προϊστάμενός είναι η κ. Γεροβασίλη και η κ. Παπακώστα που αφήνουν τα «παιδιά» να δρουν ανενόχλητοι.