Μετά από δύο και πλέον ώρες, έλαβαν τέλος οι εργασίες του έκτακτου ΔΣ του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος Βαγγέλης Γαλατσόπουλος έκανε δηλώσεις αναφέροντας τις αποφάσεις που λήφθηκαν:

«Πήραμε σημαντική απόφαση. Να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με την έναρξη των playoffs. Παράλληλα με τη διεξαγωγή των playoffs θα πραγματοποιηθούν τρεις συναντήσεις ιδιοκτητών για να φτιάξουν από μηδενική βάση το νέο πλαίσιο διεξαγωγής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το έγγραφο το υπέγραψαν 13 ομάδες πλην του Ολυμπιακού. Έχω την πλήρη στήριξη των υπόλοιπων ομάδων όσον αφορά τη θέση του Προέδρου όπως επίσης ασφαλής είναι και η θέση της κυρίας Γονιδάκη».

Οι σημαντικές για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ συναντήσεις θα γίνουν παράλληλα με την τέλεση του πρωταθλήματος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ. Μετά το τέλος όλης την υπολειπόμενης αγωνιστικής δράσης θα πραγματοποιηθεί μια έκτακτη Γ.Σ. κατά την οποία θα τεθούν προς ψήφιση όλες οι αλλαγές που θα προκύψουν από τα τρία ραντεβού που προαναφέραμε.

Κατόπιν οι αποφάσεις αυτές εφόσον «περάσουν» από την Γ.Σ. θα τεθούν προς αποδοχή και νομοθέτηση τόσο στην ΕΟΚ όσο και στα αρμόδια υπουργεία. Σε περίπτωση που οι παραπάνω φορείς απορρίψουν κάποιες από τις προτάσεις τότε ο ΕΣΑΚΕ θα συνεδριάσει εκ νέου για να πράξει αναλόγως.

Όλα τα παραπάνω ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία των ομάδων-μελών του ΕΣΑΚΕ με τον Ολυμπιακό μόνο να μην της υπερψηφίζει και να περνούν με ψήφους 13-1.