Η επιβεβαίωση της επιστροφής στην ιστορική πίστα του Ζάντφορτ, η οποία φιλοξένησε για τελευταία φορά τον αγώνα το 1985, αναμένεται την Τρίτη. Το ολλανδικό Grand Prix αναμένεται να διεξαχθεί το τριήμερο 8-10 Μαΐου, με αποτέλεσμα να πάρει τη θέση του ισπανικού γκραν πρι στο καλεντάρι.

Ερωτηθείς για να επιβεβαιώσει τη συμφωνία, ο πρόεδρος της Formula 1, Τσέις Κάρεϊ, δήλωσε στο BBC Sport: «Δεν προαναγγέλλω ανακοινώσεις. Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους, όταν το ανακοινώσουμε την Τρίτη».

Οι διοικούντες τη Formula 1 ελπίζουν ότι θα ωφεληθούν από το αυξημένο ενδιαφέρον για τον οδηγό της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν, που θα έχει την ευκαιρία από του χρόνου να αγωνιστεί στην πατρίδα του και μπροστά στους δικούς του.

Δεδομένου ότι ο Φερστάπεν είναι ένα από τα μεγάλα «αστέρια» του πρωταθλήματος, μεγάλοι αριθμοί Ολλανδών οπαδών παρακολουθούν τους αγώνες της F1 στην Ευρώπη, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων φορούν (πορτοκαλί) φανέλες στα εθνικά χρώματα. Έτσι, αναμένεται ότι θα εξαντληθούν όλα τα εισιτήρια για τον αγώνα στο Ζάντφορτ.

To ολλανδικό Grand Prix πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1948 και διεξήχθη εκεί συνολικά 34 φορές στο πέρασμα των χρόνων.

Πολυνίκης οδηγός στην Ιστορία είναι ο Βρετανός Τζίμι Κλαρκ, ενώ η Ferrari έχει τη μερίδα του Λέοντος στα επικρατήσεις με 9 νίκες. Ο τελευταίος αγώνας στη συγκεκριμένη πίστα έλαβε χώρα στις 25 Αυγούστου 1985 με νικητή τον Νίκι Λάουντα (McLaren TAG), την ώρα που στο πόντιουμ ανέβηκαν άλλες δύο θρυλικές μορφές του αθλήματος, οι Αλαίν Προστ (McLaren TAG) και Άιρτον Σένα (Lottus-Renault).