«Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό» απεφάνθη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς αναφορικά με τις διακοπές του πρωθυπουργού στον πολυτελή θαλαμηγό τον Αύγουστο του 2018 καθώς όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «δεν ζει τη ζωή των μεγιστάνων όπως οι πολιτικοί μας αντίπαλοι».

Ο κ. Παππάς ο οποίος ακόμη δεν έχει δώσει επαρκείς απαντήσεις σχετικά με τη σχέση του με τον Μανώλη Πετσίτη, έσπευσε να υπερασπιστεί τις χλιδάτες διακοπές του πρωθυπουργού  στο σκάφος το οποίο ανήκε στην μακαρίτη Περικλή Παναγόπουλο. Μάλιστα κατηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους του, λέγοντας έχουν γίνει ζάμπλουτοι με περιουσίες οι οποίες δεν προκύπτουν από τις βουλευτικές αποζημιώσεις.

«Ο Τσίπρας δεν ζει τη ζωή των μεγιστάνων, όπως οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, που έχουν γίνει ζάμπλουτοι», τονίζοντας ότι «οι περιουσίες οι οποίες συσσωρεύσανε, είναι απολύτως προφανές ότι δεν προκύπτουν από τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Μιλάμε για σπίτια ανά την υφήλιο, μιλάμε για εκτάσεις οι οποίες είναι αμέτρητες, μιλάμε για μετρητά τα οποία και αυτά είναι αμέτρητα, ας μου επιτραπεί» σημείωσε μιλώντας στον Real Fm.

Μάλιστα στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί ακόμη περισσότερο τις επιλογές του πρωθυπουργού και να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν ότι έχει έχει προσχωρήσει στην «Αριστερά της χλιδής», σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας μένει στην Κυψέλη σε διαμέρισμα.

«Το πώς ζει και το πώς πολιτεύεται ο καθένας είναι πολύ εύκολο να το δει κανείς»,  είπε για να προσθέσει ότι «ο Τσίπρας μένει στην Κυψέλη σε διαμέρισμα (…) και αυτές τις επιλογές ζωής έχει κάνει. Και όποιοι προσπαθούν να τον πλήξουν μέσω αυτής της οδού, απλώς νομίζω ότι θα διαπιστώσουν ότι δεν έχει καμία αποτελεσματικότητα η μέθοδός τους».

Το «τάιμινγκ» των διακοπών

Όσον αφορά το «τάιμινγκ» των ολιγοήμερων διακοπών του πρωθυπουργού, ο κ. Παππάς είπε: «Ήμασταν όλοι μας συγκλονισμένοι που έπρεπε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση που ήταν πολύ πιο πιεστική, πολύ πιο αγχωτική, πολύ πιο δύσκολη από όλες τις στιγμές της διαπραγμάτευσης. Δεν ξεκουράστηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί εκείνες τις μέρες; Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς πάμε να συζητήσουμε».

Πρόσθεσε, δε, ότι η αντιπολίτευση επιχειρεί να στρέψει την πολιτική συζήτηση, ενόψει του νομοσχεδίου των 120 δόσεων και των νέων ανακοινώσεων του «κύματος φοροελαφρύνσεων που θα αφορούν εκατομμύρια πολίτες» και υπογράμμισε ότι «μία είναι η λύση: αν διαφωνούν με τα μέτρα των φοροελαφρύνσεων να τα καταψηφίσουν».

Για τη σημερινή κατάσταση των πυρόπληκτων στο Μάτι, ο κ. Παππάς είπε ότι «πρέπει με ταπεινότητα να ακούμε τους ανθρώπους που υπέστησαν ζημιά», είτε με την απώλεια των ανθρώπων τους είτε με την καταστροφή της περιουσίας τους. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η ανταπόκριση της Πολιτείας, με την άμεση καταβολή των πρώτων χρημάτων που έπρεπε να καταβληθούν, τον καθαρισμό της περιοχής και την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης, ήταν η πιο γρήγορη από κάθε άλλη καταστροφή.

Ο κ. Παππάς, ξέχασε επίσης να αναφερθεί στην τελευταία απρέπεια Τσίπρα ο οποίος αναφερόμενος στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, μίλησε για «ξαναζεσταμένο ντοκιμαντέρ».

«Επικοινωνιακές στρακαστρούκες»

Κατά τα λοιπά, ο κ. Παππάς μίλησε για επικοινωνιακές στρακαστρούκες από την πλευρά της ΝΔ.  «Έχει ένα πρόγραμμα αφανές και βάρβαρο η ΝΔ και προσπαθεί αυτό να το κρύψει πίσω από στρακαστρούκες επικοινωνιακού τύπου. Ο λαός, όμως, καταλαβαίνει ότι όταν αναδεικνύονται ζητήματα που κρατάνε ένα 24ωρο, είναι απολύτως προφανές ότι αναδεικνύονται για να μη συζητήσουμε επί της ουσίας», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.