«Σε έχουν βάλει τώρα να ρωτάς συνέχεια αυτό το πράγμα», ήταν η απάντηση του Παύλου Πολάκη σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα ζητήσει συγνώμη από τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο για την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του. Ο αναπληρωτής υπουργός φαίνεται αμετανόητος, παρά το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε η τοποθέτησή του, ακόμα με εντός του ΣΥΡΙΖΑ με επιφανή στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να του ζητούν να ανακαλέσει.

Χωρίς να απαντήσει στην ερώτηση, ο Παύλος Πολάκης είπε στον δημοσιογράφο: «Εμείς τη συγγνώμη παλικάρι μου τη ζητάμε έμπρακτα με τα μέτρα πολιτικής που έχουμε πάρει. Εμείς ζητήσαμε συγγνώμη από έναν λαό ολόκληρο που τον χρεοκόπησαν, τον εξαθλίωσαν και τον πέταξαν στον Καιάδα».

Αναφορικά με την πρόταση μομφής εναντίον του, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι «αυτά θα τα πούμε αναλυτικά μέσα στη βουλή». «Θα πούμε τί ακριβώς κάναμε για τους αδύναμους και τα άτομα με αναπηρία, πώς στηρίξαμε τους ανασφάλιστους και όλον αυτόν τον κόσμο που έχει αυτά που χρειάζεται η νόσος του και για όλα αυτά που έχουμε κάνει. Θα τα πούμε αναλυτικά», ανέφερε.

Για το κάλεσμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Τον κ. Μητσοτάκη τον καλεί ο Τσίπρας σε αναμετρήση και όπως είπε και χθες (ο πρωθυπουργός) σαν το «φουριάρικο ερίφιο» κόβει δρόμο γιατί δεν μπορεί να υπερασπιστεί το πρόγραμμά του». «Εκεί θα αναμετρηθούμε. Θα αναμετρηθούμε στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής, κι όχι στο πεδίο των εικόνων», είπε ο Παύλος Πολάκης.

Σε άλλο σημείο, όπου ο αναπληρωτής υπουργός έλεγε για τα φάρμακα των καρκινοπαθών είπε στον δημοσιογράφο ότι «θέλω να δω αν αυτό που λέω τώρα, αν θα το παίξετε μετά. Γιατί θα σας το κόψουν, θα σας το ψαλιδίσουν».

Δημοσιεύτηκε από ΧΑΝΙΑ LIVE TV στις Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019