Στο παρκέ υπήρχε μια ομάδα και αυτή ήταν εκείνη του Εργκίν Αταμάν. Η Αναντόλου Εφες έδειξε τον εκνευρισμό της για το χαμένο Game 2 στην Πόλη από την Μπαρτσελόνα με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο.  Η τουρκική ομάδα διέσυρε στο Παλάου Μπλαουγκράνα τους Καταλανούς με σκορ 102-68 έχοντας ως κορυφαίο τον Σέιν Λάρκιν.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν διαστημικός. Παρέδωσε άλλη μια παράσταση στη φετινή Ευρωλιγκα διαλύοντας κάθε αμυντικό πλάνο του ανήμπορου να αντιδράσει Πέσιτς. Τι έκανε δηλαδη; Σταμάτησε στους 30 πόντους με 6/7 τρίποντα, 5/5 δίποντα και 2/2 βολές και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη-δήλωση ότι είναι εδώ και τρομάζει στην καλή επιθετική της βραδιά. Η σειρά έγινε 2-1 για την Εφές, η οποία επανάκτησε το πλεονέκτημα έδρας και έχει πια τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στο Final 4 της Βιτόρια.

Η εξέλιξη του ματς

Φουριόζα πέρασε στο παρκέ η Αναντόλου Εφές στην Βαρκελώνη και με τον Μπομπουά πρόσφερε το 4-10. Ο Ερτέλ μείωσε όμως ο Μίτσιτς σκόραρε για το 8-15, με τον Μόερμαν να συνεχίζει να κρατάει τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα. Ο Σιμόν έδωσε αέρα 11 πόντων στην ομάδα του αλλά ο Χανγκα είχε διαφορετική άποψη. Ο Ούγγρος ήταν ο λόγος για να πέσει κι άλλο η απόσταση των δύο ομάδων με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 20-26.

Η Μπαρτσελόνα έμοιαζε πως ξυπνάει. Αντιθέτως όμως οι φιλοξενούμενοι όλο και ανέβαζαν στροφές. Μπομπουά και Μόερμαν ανέλαβαν πρωτοβουλίες, με τον δεύτερο να βάζει σερί πόντους για το 25-36. Ο Ερτέλ προσπαθούσε από τη μεριά του να τραβήξει την ομάδα του και ένα πέντε πόντους έκανε το 32-42, αλλά οι Τούρκοι σάρωναν σε κάθε μεριά του παρκέ.

Ο Λαρκιν πέτυχε το 32-46, για να ακολουθήσουν οι Κουριτς και Σεραφεν από τους Καταλανούς που έτρεξαν ένα 5-0 σερί.  Το ημίχρονο είχε την σφραγίδα του Αμερικανού γκαρντ της Εφες ο οποίος με τον δέκατο πόντο του έστειλε τη διαφορά στο 39-52.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια οι γηπεδούχοι και πάλι έτρεξαν ένα σερί και με τον Χανγκα πλησίασαν στους 5 (47-52). Λάρκιν και Σιμόν διαμόρφωσαν το 50-60, ο Μόερμαν διατήρησε τη διαφορά στο +10 (54-64). Ο Αμερικανός γκαρντ των Τούρκων συνέχισε απτόητος με ένα ακόμα τρίποντο και με τον 24ο πόντο του έστειλε την απόσταση στους 16 για την Εφές με 2:13 για την περίοδο.

Ήταν… αφιονισμένος ο παίκτης του Αταμάν και με νέα προσπάθεια έκανε το 56-77, με τους Τούρκους μα ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι στην Βαρκελώνη.  Μίτσιτς και Πλάις πραγματοποίησαν το 57-84 αναγκάζοντας άπαντες στην Παλάου Μπλαουγκράνα να περιμένουν με συνοπτικές διαδικασίες το τελικό αποτέλεσμα.

Οι Τούρκοι όλο και άνοιγαν την απόσταση, με τον απίστευτο Λάρκιν να φτάνει τους 30 πόντους και να πραγματοποιεί το 57-89! Όσο και να ήθελαν οι γηπεδούχοι να μειώσουν, όλο και κάποιος θα τους φόρτωνε με πόντους το καλάθι, ο Ντανστον έκανε το 62-95 και ο Άντερσον  το 62-98, με τους Τούρκους να ξεπερνούν τους 100 πόντους και να είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στο Final 4 της Βιτόρια.