Ως άνδρο οικογενειοκρατίας με ένα ταμείο γεμάτο «μαύρα χρήματα» ευρωβουλευτών, περιγράφει τη Χρυσή Αυγή το πρώην μέλος της και εν ενεργεία ευρωβουλευτής, Ελευθέριος Συναδινός. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ, προχώρησε σε απίστευτες αποκαλύψεις για τη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Το «κλειστό κλαμπ» της Χρυσής Αυγής προσπαθεί, μάλιστα, να φυγαδεύσει τον Γιάννη Λαγό εκτός Ελλάδος μέσω των ευρωεκλογών, σύμφωνα με τον κ. Συναδινό.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του ότι «θέλανε να παραμείνουν ένα κλειστό κλάμπ, να εκλέγεται μόνο ο στενός κομματικός πυρήνας του αρχηγού, Νίκου Μιχαλολιάκου». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι συγκεκριμένα άτομα διαχειρίζονται τις εκάστοτε καταστάσεις εσωτερικά.

Έκανε λόγο για «κατ’ ευφημισμό κραυγές για την Ελλάδα», συμπληρώνοντας ότι υπάρχει στενότητα στελεχών γιατί δεν θέλουν άλλα σκεπτόμενα στελέχη.

Στη συνέχεια, ο κ. Συναδινός κατήγγειλε την οικογενειοκρατία που επικρατεί στη Χρυσή Αυγή, καθώς όπως αποκάλυψε, ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει διορίσει αρκετά άτομα από την οικογένειά του στην οργάνωση. Ανέφερε, επίσης, για παράδειγμα την περίπτωση του εξαναγκασμού σε παραίτηση του Νικήτα Σιώη για να οριστεί βουλευτής ο εκλεκτός της Ουρανίας Μιχαλολιάκου, Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Παράλληλα, αναφερόμενος στον Γιάννη Λαγό, σημείωσε ότι αν εκλεγεί ευρωβουλευτής, μπορεί να καταφέρει να φύγει από την Ελλάδα, υπερβαίνοντας την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί. Αυτό, σημείωσε ο Ελευθέριος Συναδινός, θα είναι άλλο ένα σίγουρο στοιχείο ότι η Χρυσή Αυγή τα έχει κάνει «πλακάκια» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

1 εκατ. ευρώ στα ταμεία της ΧΑ από ευρωβουλευτές

Ο Ελευθέριος Συναδινός έδωσε στοιχεία και για την οικονομική δράση της ηγεσίας του νεοναζιστικού μορφώματος. Μετά το κόψιμο της χρηματοδότησης – λόγω της δίκης της Χρυσής Αυγής – οι ευρωβουλευτές της υποχρεώθηκαν να καταθέτουν στο κόμμα 4.000 ευρώ μηνιαίως. Μάλιστα, το πρώην μέλος της ΧΑ εξέφρασε τις αμφιβολίες αν όλοι οι βουλευτές του κόμματος συμβάλλουν οικονομικά σε αυτό.

Ακόμη, οι βοηθοί και συνεργάτες των ευρωβουλευτών κατέβαλαν παράνομα 1.000 ευρώ τον μήνα. Ο κ. Συναδινός εξήγησε ότι το Ευρωκοινοβούλιο έχει αλλάξει τον κανονισμό του, απαγορεύοντας ρητά οι συνεργάτες των ευρωβουλευτών να χρηματοδοτούν κόμματα στη χώρα του εκάστοτε κράτους-μέλους τους.

Έτσι, μπορεί οι παραπάνω ενέργειες να είναι παράνομες, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να απασχολούσε τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος ζητούσε τα χρήματα αυτά να καταβληθούν ακόμα και «μαύρα».

Στα ταμεία της ΧΑ έχουν κατατεθεί συνολικά 1.000.000 ευρώ από ευρωβουλευτές και συνεργάτες, τα οποία υποτίθεται ότι προορίζονταν για… κοινωνικό έργο, χωρίς ωστόσο να ξέρει κανείς πού κατέληξαν.

Σε άλλο σημείο, καταγγέλλει την ηθική, πολιτική και οικονομική εκμετάλλευση του Γ. Φουντούλη: «Εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την απώλεια του γιου του και τον ίδιο και τους πέταξαν και τους δύο έξω».