Η σημασία της ενεργής προσφοράς, της αδιάκοπης βοήθειας και της αλληλεγγύης ξεπερνά τους αγωνιστικούς χώρους. Απλώνεται σε όλη την κοινωνία. Σε κάθε ευπαθή ομάδα. Και ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι πάντα εκεί, για να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο.

Για να βοηθήσει, όπως και όσο μπορεί.Όχι μόνο τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων ή του Πάσχα, αλλά λίγο παραπάνω σε αυτές τις περιόδου του χρόνου που οι άνθρωποι έχουν ανάγκη μεγαλύτερη στήριξη, βοήθεια και αγάπη. Οι Πειραιώτες βρίσκονται πάντοτε δίπλα στους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ανάγκη.

Το πρωί της Παρασκευής, 19/4, επισκέφθηκαν την Ι.Μ. Πειραιώς, στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο κέντρο του Πειραιά, εκπροσωπούμενοι από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ και Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και την Γενική Γραμματέα του Ερασιτέχνη, Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο δελτίο Τύπου της Ερυθρόλευκης ΠΑΕ:

Περισσότερα από 7.500 δέματα, τα οποία περιέχουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για το νοικοκυριό των ανθρώπων, οι οποίοι έχουν ανάγκη, τέθηκαν προς διάθεση. Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης στηρίζει διαρκώς το έργο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου, κ.κ. Σεραφείμ και πέραν των δεμάτων, τα οποία προσφέρει ο Ολυμπιακός, κατόπιν οδηγίας του κ. Μαρινάκη, η κα. Τσιλιγκίρη παρέδωσε στον Σεβασμιότατο μία επιταγή, προκειμένου το ποσό να τεθεί προς χρήση, για να συνεχιστεί το έργο της Ι.Μ. Πειραιώς και να συνεχίσει να αναπτύσσεται!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, σε ομιλία του, εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στους ανθρώπους που συμβάλλουν στο διαχρονικό κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. Ευχαρίστησε, ακολούθως, τον ηγέτη του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος -όπως ανέφερε- «συμβάλλει αδιάπτωτα στο έργο της Μητρόπολης, όπως και άλλοι κοινωνικοί φορείς της πόλης, για την υλοποίηση καθημερινά της πνευματικής εκστρατείας, που δεν έχει κανένα υλικό στόχο, παρά μόνο την ανακούφιση του πόνου των αδελφών μας». Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε , παράλληλα, τον Δήμαρχο Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη, ο οποίος -όπως είπε- συνεργάζεται αρμονικά με τη Μητρόπολη, για να γίνει ο Πειραιάς πυλώνας για μια κοινωνία δικαιοσύνης και στήριξης των συνανθρώπων μας.

Ο κ. Μώραλης τόνισε πως ο Ολυμπιακός, αλλά και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης στέκονται εδώ και πολλά χρόνια στο πλάι της Μητρόπολης και όλοι μαζί προσφέρουν τόσα πολλά, σε όσους έχουν ανάγκη. Ευχήθηκε η χώρα μας να πάει μπροστά, ώστε να μη χρειάζονται τα 7.500 καθημερινά συσσίτια που προσφέρει η Μητρόπολη Πειραιώς. Όμως για όσο το έχουν ανάγκη, δήλωσε ότι τόσο ο Μητροπολίτης όσο και η Δημοτική Αρχή και ο κ. Μαρινάκης -με τη δυνατότητα που έχει- θα προσφέρουν ό,τι περισσότερο μπορούν. Κάλεσε και άλλους να μιμηθούν αυτό το παράδειγμα και να στηρίξουν το έργο που γίνεται!

Η Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, κα. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η οποία εκπροσώπησε τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, παραδίδοντας στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιά, επιταγή εκ μέρους του, για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου της Πειραϊκής Εκκλησίας, τόνισε: «Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ολυμπιακός, ο κ. Μώραλης, είναι δίπλα σε αυτό το σπουδαίο έργο που επιτελείτε. Θα συνεχίσουμε και θα είμαστε συνέχεια δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

Δείτε το video του Olympiacos TV: