Μόνο μία ήταν η ομάδα σε αυτό το ματς. Η Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι δεν άφησαν κανένα απολύτως περιθώριο στην Ζαλγκίρις, την… έσβησαν στο παρκέ και επικράτησαν με 76-43 πραγματοποιώντας 1-0 στην σειρά χωρίς καν να ιδρώσουν.

Η παράσταση ήταν καθαρά για έναν ρόλο, το συγκρότημα του Ομπράντοβιτς κυριάρχησε απόλυτα και η διαφορά ξεπέρασε και τις παρυφές των 30 πόντων με τα.. δευτερότριτα των Τούρκων. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Νικολα Καλινιτς με 16 πόντους ενώ ακολούθησε ο Γκούντουριτς με 13.

Η εξέλιξη του ματς

Με πρωταγωνιστή τον Μπόμπι Νίξον η Φενέρμπαχτσε προηγήθηκε με 9-5 στην Τουρκία, όμως η Ζαλγκίρις κρατούσε καλά στα πρώτα λεπτά. Το δεύτερο φάουλ του Βεσελι άλλαξε γρήγορα τις ισορροπίες και οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με τρίποντο του Μιλάκνις (9-11). Στο 9-13 του Γκριγκόνις απάντησαν οι γηπεδούχοι με τον Ντατόμε να ολοκληρώνει το σερί τους στο 15-13 για το τέλος του δεκαλέπτου.

Ο Κάλινιτς βγήκε μπροστά και με τρίποντο διαμόρφωσε το 19-15, ο Γκριν έδωσε ένα ακόμα δίποντο για την ομάδα του και η Φενέρμπαχτσε με δύο τρίποντα έφτασε εν ριπή οφθαλμού στο +9 (28-19). Οι γηπεδούχοι ήταν ασταμάτητοι, ο Γκούντουριτς με τον Ντιξον συνέχισαν να φορτώνουν το καλάθι της Ζαλγκίρις και η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 17 πόντους με το 38-21 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια η πορεία του ματς δεν άλλαξε και ιδιαίτερα. Ο Κάλινιτς σκόραρε και πάλι για το 42-24, με τους Λιθουανούς να μειώνουν στους 14 (42-28) με τέσσερα λεπτά για το δεκάλεπτο.

Και πάλι ο Σέρβος φόργουορντ ανέλαβε πρωτοβουλίες, ένα τρίποντο του έκανε το 47-30 και ο Σλούκας επανέφερε τη διαφορά στους 19 πόντους με το πρώτο του καλάθι στο..27 της αναμέτρησης.

Το δεκάλεπτο έληξε στο 59-35 από τρίποντο του Μαχμούτογλου με τις δύο ομάδες ήδη να σκέφτονται την επόμενη κόντρα τους την Πέμπτη. Δύο σερί τρίποντα των Τούρκων έφεραν το 65-39, με τον Γκριν να σκοράρει και πάλι για το 68-39.

Ένα μικρό σερί της Ζαλγκίρις ήταν η αιτία του 68-43 αλλά και πάλι ο Μαχμούτογλου εμφανίστηκε για να πετύχει ένα τρίποντο για το +28 των γηπεδούχων. Η Φενερ παρότι είχε τις ρεζερβες της στο παρκέ παρέμεινε καυτή από την περιφέρεια με το τελικό 76-43 να αποτυπώνει την πλήρη διαφορά των δύο ομάδων.