Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς υποδέχτηκαν τους Λος Άντζελες Κλίπερς στην Oracle Arena του Σαν Φραντσίσκο στο Game 2 της μεταξύ τους σειράς.

Κρίνοντας από το πρώτο ματς της σειράς, οι Γουόριορς φαινόταν πως δεν θα είχαν πρόβλημα να κάνουν το 2-0 μπροστά στο κοινό τους. Κάτι που επιβεβαιώθηκε μεν, αλλά εν μέρει…

Οι πρωταθλητές ήταν καλύτεροι στο πρώτο δωδεκάλεπτο και καταιγιστικοί στο δεύτερο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου στο +23 (73-50) με τη συντριβή να… αχνοφαίνεται στο ορίζοντα.

Αυτό που εξελίχθηκε στο δεύτερο μέρος όμως δεν το περίμενε κανείς. Οι Κλίπερς (που βρέθηκαν και στο -31) κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά μέχρι και το -14, στο τέλος της τρίτης περιόδου (108-94).

Η κατάσταση όμως άλλαξε πλήρως στην τελευταία περίοδο με τους φιλοξενούμενους να έχουν σε τρομερή κατάσταση τους Χάρελ και Γουίλιαμς οι οποίοι φόρτωναν πόντους το καλάθι των Γουόριορς μέχρι και το 128-128, με 70’’ να απομένουν.

Ο Κάρι πέτυχε τρίποντο στα 58’’ κάνοντας το 131-128, αλλά ούτε τότε αποθαρρύνθηκαν οι παίκτες του Ντοκ Ρίβερς. Ο Γούίλιαμς μείωσε σε 131-130 και ο Σάμετ πέτυχε τεράστιο τρίποντο για το πρώτο προσπέρασμα των Κλίπερς στο ματς (133-131) με 16.5’’ να απομένουν.

Στο τέλος οι Κάρι και Τόμπσον αστόχησαν σε τρίποντα που επιχείρησαν, ο Χάρελ έβαλε δύο βολές και το 135-131 ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Οι Κλίπερς έκαναν το 1-1, πήραν το πλεονέκτημα και πλέον καλούνται να το διαχειριστούν στα άλλα δύο ματς που θα δώσουν μπροστά στο κοινό τους.