Ως πολιτικό μάννα εξ ουρανού αναμένει το Μέγαρο Μαξίμου έναν νέο φάκελο δικογραφίας και για άλλα πολιτικά πρόσωπα, εκτός από τον Ανδρέα Λοβέρδο, ώστε να μην εξελιχθεί σε απόλυτο φιάσκο το σκάνδαλο της Novartis, το οποίο επιμένει ότι είναι «το μεγαλύτερο από τη σύσταση του ελληνικού κράτους».

Παρά τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και την αρνητική επίδραση του σκανδάλου στο πολιτικό σκηνικό, το πρωθυπουργικό επιτελείο εξακολουθεί να επενδύει σε ένα «σωσίβιο» από τη Novartis.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στην κυβερνητική επιχειρηματολογία, όπως αυτή διατυπώνεται από σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έχει κεντρική θέση η εξής επισήμανση: «Το γεγονός ότι κάποια από τα τμήματα αυτής της δικογραφίας, για συγκεκριμένα πρόσωπα οδηγήθηκαν στο αρχείο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ούτε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο ούτε ότι είναι σκευωρία ούτε φυσικά ότι κλείνει η υπόθεση για όλους τους εμπλεκομένους». Μάλιστα, σχολιάστηκε από κύκλους της αντιπολίτευσης ως ενδεχόμενο σήμα για τα μελλούμενα η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέλους της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία, Σπύρου Λάππα, ο οποίος δεν απέκλεισε για δύο από τα πέντε πρόσωπα για τα οποία συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία, όπως με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

-Πότε ανοίγει ο κύκλος των υπόπτων στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας;

-Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα για τα πολιτικά πρόσωπα;

-Τι έχει δείξει η έως τώρα έρευνα για τις διαδρομές του μαύρου χρήματος σε λογαριασμούς ελεγχόμενων πολιτικών;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Πέμπτης

Ψάχνουν απεγνωσμένα για δεύτερο «ένοχο»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από