Εξεταστικό, χωρίς εξεταστικό για το περίφημο νέο Απολυτήριο των Λυκείων, έδωσε τελικά αργά χθες το βράδυ το υπουργείο Παιδείας. Από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου απουσίαζε τελείως το κομμάτι του συστήματος που αφορά τις διαδικασίες εξετάσεων για το νέο Απολυτήριο των Λυκείων, δηλαδή τις «μίνι» πανελλαδικές ανά νομό που είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνονται με θέματα τα οποία θα επιλέγουν ομάδες καθηγητών.

Πρόκειται βέβαια ειδικά για το κομμάτι που είχε κατηγορηθεί για πιθανά προβλήματα αδιαφάνειας στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Και βεβαίως ένα από τα σημαντικότερα σημεία της μεταρρύθμισης Γαβρόγλου, καθώς το Απολυτήριο στο μέλλον θα είναι το μοναδικό προσόν για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες σχολές των πανεπιστημίων.

Με «υπουργική απόφαση»

Το θέμα αυτό, όπως ανέφεραν χθες σύμβουλοι του υπουργού Παιδείας, θα εμφανιστεί με τη μορφή «υπουργικής απόφασης», κάτι που πιθανώς σημαίνει ότι το μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο μένει πίσω.

Πάντως, εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ που είχαν και συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας αρκετές ώρες πριν από την ανακοίνωση του πολυνομοσχεδίου του ανέφεραν ότι «δεν είναι ηθικό» να μη συμπεριληφθεί μια τέτοια προαναγγελθείσα αλλαγή στο τελικό κείμενο, αλλά να αφήνονται οι λεπτομέρειές της «θαμπές».

 

-Τι απαντούν τα πανεπιστήμια;

-Πότε θα εφαρμοστεί το νέο εξεταστικό σύστημα;

-Πώς θα προκύπτει ο τελικός βαθμός για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Τρίτης

ΤΕΙ τέλος, εισαγωγή με Απολυτήριο

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από