Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες συντρίβοντας με 89-51 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και οδεύει στην οριστική κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο. Οι πράσινοι… πάτησαν το γκάζι στο ξεκίνημα του αγώνα, ήταν σοβαροί, συγκεντρωμένοι και συνεπείς στο πλάνο τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πιστοποιώντας την καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ… ατύχησε να βρει τον Παναθηναϊκό σε εκ[ληκτική κατάσταση και δεν μπόρεσε να τον απειλήσει σε κανένα σημείο του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι αποφασισμένος να μη αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον ΠΑΟΚ. Με τον Παπαγιάννη να δεσπόζει μέσα στις ρακέτες και να κάνει πολύ καλή δουλειά σε άμυνα και επίθεση, αλλά και τον Τόμας να δίνει λύσεις είχε την υπεροχή.

Όμως ο ΠΑΟΚ με τον Τέπιτς να είναι εύστοχος, μείωσε σε 19-16 στο 9’ και έδειξε πως μπορεί να είναι ανταγωνιστικός.

Οι πράσινοι όμως πάτησαν το γκάζι στις μηχανές τους και με σερί 17-0 εξαφανίστηκαν από τα μάτια των αντιπάλων τους. Προηγήθηκαν με 36-16 στο 14’ έχοντας τον Μήτογλου και τον Καλάθη καλύτερους παίκτες. Η διαφορά έφτασε στους 23 πόντους (44-21 στο 18’) για να λήξει το πρώτο μέρος 46-28.

Μάλιστα στη μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου δεκαλέπτου ο Πιτίνο χρησιμοποίησε τον Γιώργο Καλαϊτζάκη και ειδικά σε θέση σούτινγκ γκαρντ και τον Κιλπάτρικ πλέι μέικερ.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έχοντας τη διαφορά πάνω από τους 15 πόντους, άρχισε να ανεβάζει ακόμα περισσότερο την πίεση στην άμυνά του και να εκμεταλλεύεται την αστοχία των παικτών του ΠΑΟΚ.

Ετσι η διαφορά έφτασε στους 34 πόντους (74-40 στο 31’) με τον Πιτίνο να συνεχίζει τις δοκιμές και να δίνει χρόνο σε όλους τους παίκτες του.

Συγκεκριμένα πέρασε στον Μήτογλου σέντερ, έδωσε επιθέσεις στον Αντετοκούνμπο, αλλά και τον Καλαϊτζάκη, ενώ ο Καλάθης έπαιξε ελάχιστα σε αυτό το διάστημα. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 89-51.

Από τους πράσινους οι Τόμας (13π.), Παπαγιάννης (`12π. 8ρ.) και Μήτογλου (11π.) ήταν οι καλύτεροι, ενώ για τους Θεσσαλονικείς προσπάθησαν οι Τέπιτς (11π.) και Τζέφερσον (11π.)

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 46-28, 71-40, 89-51