Ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς αφιέρωσε τον τίτλο στην μεγάλη άτυχη της αναμέτρησης Κατερίνα Γιώτα.

Στην Κατερίνα Γιώτα, η οποία στάθηκε άτυχε λόγω του τραυματισμού της, αφιέρωσε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς.

Ο Κοβάτσεβιτς είπε ακόμη οτι καθοριστικό σημείο για την έκβαση του αγώνα με τον ΑΟ Θήρας ήταν το τέταρτο σετ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο τραυματισμός της Κατερίνας (Γιώτα) είναι από τις δύσκολες στιγμές του αθλητισμού. Η ομάδα έπρεπε να παραμείνει ήρεμη. Δεν χάσαμε το μυαλό μας και θα μπορούσαμε ακόμη και να πάρουμε το σετ. Όλες έπαιξαν για την Κατερίνα και τα καταφέραμε. Νομίζω ότι καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν το τέταρτο σετ όταν η Λαμπρούση με τα σερβίς της χάλασε την υποδοχή του αντιπάλου. Πήραμε εύκολους πόντους και κερδίσαμε. Κάθε τίτλος είναι διαφορετικός. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική, ο αντίπαλος πολύ δυνατός και το επίπεδο του αγώνα υψηλό», ήταν τα λόγια του τεχνικού των Πειραιωτών.

Μπράνκο Γκάιτς: «Υψηλού επιπέδου τελικός, αδειάσαμε από ενέργεια»

Ο προπονητής του ΑΟ Θήρας Μπράνκο Γκάιτς στάθηκε στην έλλειψη ενέργειας της ομάδας του μετά τον κουραστικό ημιτελικό κόντρα στον Πανναξιακό και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσοι συντέλεσαν στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης.

«Απόψε δεν είχαμε ενέργεια, αδειάσαμε από χθες. Είχαμε έναν σκληρό ημιτελικό και δεν είχαμε τη φρεσκάδα που απαιτείται για να παίξουμε κόντρα σε ποιοτική ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Νομίζω ότι το σετ που πήραμε είναι το μάξιμουμ που θα μπορούσε να πάρει σήμερα η ομάδα μου. Αν χθες δεν παίζαμε 5 σετ ίσως σήμερα να παίζαμε 5. Πρέπει να είσαι σε υψηλό επίπεδο κόντρα σε ομάδες όπως είναι ο Ολυμπιακός, ομάδα με εμπειρία και τίτλους. Συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες για το επίπεδο του τελικού. Η διοργάνωση ήταν σε υψηλό επίπεδο και αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελληνική ομοσπονδία».

Μελίνα Εμμανουηλίδου: «Παράσημο για τη Σαντορίνη»

«Μπήκαμε με την προϋπόθεση να κερδίσουμε το ματς αλλά δεν πιέσαμε τον Ολυμπιακό στα στοιχεία που θέλαμε. Ξεκινήσαμε με άγχος και λάθη και αν και είχαμε βελτίωση σε ορισμένα κομμάτια του παιχνιδιού μας δεν είχαμε διάρκεια. Πάντως η συμμετοχή της ομάδας για πρώτη φορά σε τελικό είναι παράσημο για τη Σαντορίνη. Νομίζω τα καλύτερα έρχονται για τον ΑΟ Θήρας».