Η Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς,  Αναστασία Ξεπαπαδέα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ως πρώτη απάντηση στο συκοφαντικό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος και σε όσους άκριτα το αναπαράγουν: Δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό να επιχειρείται η σπίλωση και ο στιγματισμός μου, ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ο συντάκτης και οι εμπνευστές της απίθανης κατασκευής θα κληθούν να λογοδοτήσουν αρμοδίως για το συκοφαντικό δημοσίευμα που μετατρέπει σε «σκάνδαλο» την κατά νόμον εκπροσώπηση ενός νομικού προσώπου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να ζητήσουν την άποψή μου πριν με συκοφαντήσουν, καθώς ήδη γνώριζαν ότι ουδέν (ηθικώς ή νομικώς) μεμπτόν υφίσταται σε βάρος μου. Όμως, ακόμη και η παραπληροφόρηση έχει ως όριο την ηθική και το νόμο για τα οποία δήθεν κόπτεται ο συντάκτης του δημοσιεύματος».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, η Νατάσα Ξεπαπαδέα, η οποία διορίστηκε -με απόφαση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου- από τις 10 Ιουνίου 2015 διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στη συνέχεια έγινε ειδική συνεργάτης του ιδίου για θέματα διαφθοράς, και τον Απρίλιο του 2018 προήχθη σε γενική γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Ωστόσο, κατά το δημοσίευμα, όλα αυτά τα χρόνια εμφανίζεται παράλληλα ως πληρεξούσια δικηγόρος της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd, με έδρα τα γραφεία του Αρτεμίου στη Λευκωσία. Ο Αρτεμίου είναι ο δικηγόρος ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός για το ταξίδι που είχε κάνει στη Βενεζουέλα συνοδεύοντας τον Νίκο Παππά, και στη συνέχεια για την σχέση του με τον Μανώλη Πετσίτη, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά στην Ελλάδα τους δικηγόρους-συνεταίρους του Αρτεμίου.

Σήμερα, το γραφείο του Αρτεμίου βρίσκεται στο στόχαστρο των κυπριακών αρχών, καθώς οι εταιρείες που διαχειρίζεται με τους συνεταίρους του Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου, εμπλέκονται σε εμβάσματα που τροφοδοτούσαν, μεταξύ άλλων, και τον τραπεζικό λογαριασμό του «Μανόλο του Παππά». Κατά το δημοσίευμα, μία από τις δραστηριότητες της Αν. Ξεπαπαδέα που προκαλεί εντύπωση είναι η εμπλοκή της σε μια παράξενη υπόθεση αντιδικίας κυπριακής εταιρείας ιατρικών μηχανημάτων με το ελληνικό δημόσιο το 2018. Μετά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας, ο Αρτεμίου εξουσιοδότησε την κ. Ξεπαπαδέα, η οποία τότε ήταν ειδική σύμβουλος του Δ. Παπαγγελόπουλου στο υπουργείο Δικαιοσύνης, να προχωρήσει σε κατάσχεση από το Ελληνικό Δημόσιο…