Ο Πέδρο Μαρτίνς σε δηλώσεις του για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό αναφέρθηκε στις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει στα τελευταία ματς του Ολυμπιακού.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για τους Φράνκο Σολδάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Θανάση Ανδρούτσο ξεχωριστά, ενώ στάθηκε και στους δανεικούς των ερυθρόλευκων και τις σκέψεις να τους επαναφέρει στην ομάδα.

Ακόμα ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε πως το ματς με τον Παναιτωλικό δεν είναι εύκολο, ενώ έκανε ειδική αναφορά στους Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη, αλλά και στην πανέμορφη κίνηση του Λεονάρντο Κούτρη, με τον μικρό φίλο των ερυθρόλευκων στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς στη NOVA:

Για το αν σκοπεύει στα τελευταία παιχνίδια να κάνει αλλαγές: «Το σκέφτομαι, θέλω να αναφερθώ και στην περίπτωση του Σολδάνο, που ήρθε απροετοίμαστος, δεν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί. Ξέραμε ότι υπήρχε αυτό το ρίσκο, αλλά ξέρουμε τι μπορούμε να περιμένουμε. Θεωρούμε πως τώρα που είναι πιο έτοιμος μπορεί να πάρει ευκαιρίες και να αποδείξει τι μπορεί να προσφέρει σε αυτό το σύνολο. Αυτό ισχύει και για τον Ανδρούτσο και για τον Αβραάμ, που είναι εξαιρετικός επαγγελματίας. Μέρος της δουλειάς μας είναι να σκεφτόμαστε και το μέλλον».

Για τους δανεικούς και αν σκέφτεται να τους επαναφέρει: «Φυσικά και υπάρχουν παίκτες, πριν την προετοιμασία θα είμαστε εδώ για 15 μέρες. Θα δούμε πώς έχουν εξελιχθεί, θα εξετάσουμε την κάθε περίπτωση προσωπικά και θα δούμε ποιοι θα είναι σε τέτοια κατάσταση ώστε να πάρουν μέρος στη δική μας ομάδα».

Για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό: «Είναι από τις ομάδες που μας αρέσει να αντιμετωπίζουμε, έχει ενδιαφέρουσα ποδοσφαιρική φιλοσοφία και είναι από τις λίγες που δεν κλείνεται. Προσφέρει ωραίο θέαμα, προσπαθεί να δημιουργεί ευκαιρίες και ξέρουμε πως αντιμετωπίζουμε έναν δύσκολο αντίπαλο και θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε πολύ για να καταφέρουμε να κερδίσουμε. Αν ρίξουμε μια ματιά στα στατιστικά, θα δούμε ότι είναι ψηλά στην κατοχή της μπάλας, έχει πολλές επιθέσεις κι αυτά τα στοιχεία δείχνουν τη φιλοσοφία του Παναιτωλικού».

Για την καλή φυσική κατάσταση που επιτρέπει ανατροπές στο σκορ: «Αυτό οφείλεται στην καθημερινή δουλειά. Είναι σημαντικό για μια ομάδα να έχει την ίδια ένταση ως το τέλος. Κερδίσαμε αρκετά ματς στα τελευταία λεπτά ή σε άλλα κάναμε ανατροπή και γι’ αυτό απαιτείται καλή φυσική κατάσταση. Ακόμη και τώρα που μας μένουν μόνο τέσσερα ματς πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση, για να ολοκληρώσουμε τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο. Γι’ αυτό τα τέσσερα αυτά παιχνίδια είναι σημαντικά».

Για τη χρησιμότητα των Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκη: «Είναι δύο διαφορετικοί παίκτες. Ο Μπουχαλάκης ξέρει καλά την ελληνική πραγματικότητα, είναι πιο πολύ της σωματικής επαφής, παίζει πολύ ομαδικά και έχει μεγάλη εμπειρία. Ο Γκιλιέρμε παίζει πολύ με το μυαλό του. Και οι δύο είναι πολύ σημαντικοί παίκτες, προσφέρουν πάρα πολλά. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί όλοι αυτοί οι παίκτες διαφέρουν, αλλά αυτό βοηθά την ομάδα. Δεν μου αρέσει να μιλάω ξεχωριστά για παίκτες, αλλά θέλω να σταθώ στον επαγγελματισμό τους. Ο Γκιλιέρμε έπρεπε να δουλέψει πολύ όταν ήρθε, γιατί δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Με υπομονή δούλεψε, δεν αμφέβαλε για τον εαυτό του και είδαμε ότι ήταν αυτό που περιμέναμε. Ένας πολύ καλός επαγγελματίας και ένας ήπιος χαρακτήρας. Ο Μπουχαλάκης άρχισε πολύ καλά τη σεζόν, μετά είχε κάποιες μεταπτώσεις και δέχτηκε σκληρή και άδικη πολλές φορές κριτική. Όμως δεν απογοητεύτηκε, συνέχισε να δουλεύει και απέδειξε πως είναι άξιος αρχηγός του Ολυμπιακού».

Για τη διαχείριση του ρόστερ και την ανταπόκριση των παικτών: «Από την πρώτη μέρα προσπαθήσαμε να υπάρχει ένα υγιές περιβάλλον για να αποδίδουν οι παίκτες και να προσφέρουν. Είμαστε ικανοποιημένοι από το πόσο ολοκληρωμένη είναι αυτή η συνεργασία. Η χρονιά είναι μεγάλη, θα χρειαστούν αλλαγές, να προσαρμοστούμε σε διαφορετικές συνθήκες, αλλά έχουμε σταθερή ιδέα για το τι θέλουμε να παρουσιάσουμε. Ξέρουμε πως είναι σημαντικό να έχουμε καλούς χαρακτήρες και επαγγελματίες, μέσα σε ένα περιβάλλον με πολλές προκλήσεις. Προτιμούμε αυτό το χαρακτηριστικό σε κάποιον παίκτη ακόμη και από την ίδια την ποιότητα».

Για την κίνηση του Κούτρη να πάρει αγκαλιά τον μικρό Βασίλη: «Ήταν μια εξαιρετική κίνηση, από αυτές που χρειάζονται για να αφυπνιστεί η συνείδηση του κόσμου. Όχι μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά και ζητήματα όπως του ρατσισμού. Έχουμε ευκαιρία να μεταδώσουμε τέτοια μηνύματα, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη θέση που έχουμε για να επηρεάσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε. Το ποδόσφαιρο έχει τεράστια δύναμη και πρέπει όλοι μας να την εκμεταλλευόμαστε».